Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


'Aυλη συνταγογράφηση και στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

2/4/2020 3:15:58 μμ
Σύμφωνα με τον υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ. Γεωργαντά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η άυλη συνταγόγραφηση θα επεκταθεί και στα φάρμακα που χορηγούνται από φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ προανήγγειλε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς σε συνέντευξή του στο Radio North 98.

Σχολιάζοντας τις ουρές που σχηματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες έξω από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ διευκρίνισε ότι «στην άυλη συνταγογράφηση, η οποία ξεκίνησε δοκιμαστικά, θα εντάσσονται συνέχεια καινούριες λειτουργίες και καινούριες δυνατότητες», επισημαίνοντας ότι πρόκειται για προτεραιότητα της Κυβέρνησης και «είναι ένα θέμα λίγων ημερών», όπως χαρακτηριστικά είπε. Αναφερόμενος όμως και στις ουρές που σχηματίζονται έξω από υποκαταστήματα τραπεζών εδώ και δύο ημέρες έκανε λόγο για άσκοπη μετακίνηση πολιτών.

«Οι περισσότεροι και δυστυχώς είναι μια κατάσταση που τη βιώνουμε, είναι ηλικιωμένοι, που πήγαν απλά να κάνουν ενημέρωση του βιβλιαρίου τους για να διαπιστώσουν ότι μπήκε η σύνταξή τους». Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι «στον γκισέ θα πας όταν έχεις να κάνεις μια τραπεζική πράξη, το λέει και ο νόμος, που δεν μπορείς να την κάνεις με οποιοδήποτε άλλο τρόπο». Παράλληλα αναφέρθηκε και στους μακροχρόνια άνεργους. «Εντός Απριλίου», είπε «θα ανακοινωθούν δύο προγράμματα που θα αφορούν 136.00 συνανθρώπους μας. Θα ανακοινωθούν μέσα στον Απρίλιο και θα ξεκινήσουν από το Μάιο».

Σχολιάζοντας τον μεγάλο αριθμό sms που έχουν σταλεί από πολίτες για τη μετακίνησή τους τόνισε ότι δυστυχώς δεν έχει γίνει συνείδηση πως «ό,τι είναι άσκοπο, πρέπει να το αυτοπεριορίσουμε. Και ο καθένας από εμάς καταλαβαίνει τι είναι άσκοπο».

Από το F.daily

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας






Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο