Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


AstraZeneca: Οι μελέτες στο εμβόλιο COVID-19 συνεχίζονται κανονικά

23/10/2020 2:31:02 μμ
Παρά το θάνατο ενός συμμετέχοντα στη Βραζιλία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένας εθελοντής στη Βραζιλία που συμμετείχε στη μελέτη για το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με ανακοίνωση από τις υγειονομικές αρχές της χώρας (Anvisa).

Η φαρμακευτική εταιρεία δήλωσε στο NBC News ότι δεν μπορεί να σχολιάσει μεμονωμένα περιστατικά που σχετίζονται με τη συνεχιζόμενη μελέτη, καθώς τηρεί αυστηρά τους κανόνες ιατρικού απορρήτου και των κλινικών δοκιμών.

Ωστόσο διαβεβαίωσε ότι «όλα τα ιατρικά συμβάντα αξιολογούνται προσεκτικά από τους ερευνητές, μια ανεξάρτητη επιτροπή ασφάλειας και τις ρυθμιστικές αρχές» και ότι «όλες αυτές οι αξιολογήσεις δεν έγειραν ανησυχίες για τη συνέχιση της μελέτης».

Έτσι οι δοκιμές συνεχίζονται κανονικά, επιβεβαιώνοντας πιθανόν τις πληροφορίες του Bloomberg και άλλων ειδησεογραφικών πηγών που δημοσίευσαν ότι ο εν λόγω εθελοντής πέθανε από αίτια που δεν σχετίζονταν με το εμβόλιο και ότι ανήκε στην ομάδα που λάμβανε placebo. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναμένουν την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Σύμφωνα με την Agata Jakoncic, Managing Director της MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας






Σχετικά άρθρα

Νέες θεραπευτικές λύσεις της Bayer για την καρδιακή ανεπάρκεια
Παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας ESC 2025
Μελετώνται οι θεραπευτικές προοπτικές άλλων ενώσεων κάνναβης
Μετά τις THC και CBD, έρχονται οι CBG and CBG-A
Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη
Ο 1ος σε συχνότητα καρκίνος στους άνδρες στην Ελλάδα
Μπορεί μια αναπνευστική λοίμωξη να ενεργοποιήσει τα καρκινικά κύτταρα;
Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη για την COVID-19, την γρίπη και τον κίνδυνο μετάστασης