Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Arcturus Therapeutics: Μελετά ένα νέο mRNA εμβόλιο για την COVID-19

10/2/2021 4:00:33 μμ
Δείχνει να είναι αποτελεσματικό σε όλες τις ηλικιακές ομάδες με μία δόση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από τη δοκιμή σε ανθρώπους ενός νέου mRNA εμβολίου για τη λοίμωξη που προκαλεί ο SARS-COV-2.

Όλοι οι εθελοντές στους οποίους χορηγήθηκε ανέπτυξαν αντισώματα εναντίον του ιού, ενώ κανένας δεν παρουσίασε σοβαρές ή επικίνδυνες παρενέργειες. Μάλιστα το εμβόλιο έδειξε να είναι αποτελεσματικό σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, αλλά και όταν χορηγήθηκε σε μία μόνο δόση.

Πρόκειται για το εμβόλιο ARCT-021 που αναπτύσσεται από την εταιρεία Arcturus Therapeutics, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη φαρμάκων και εμβολίων με τεχνολογία mRNA.
Το ARCT-021 δοκιμάστηκε σε πρώτη φάση σε 106 ενήλικες εθελοντές, οι 78 από τους οποίους έλαβαν μία ή δύο δόσεις του εμβολίου σε διάφορες συγκεντρώσεις και οι υπόλοιποι ένα εικονικό εμβόλιο. Όπως έδειξε η μελέτη, το εμβόλιο ARCT-021 έγινε καλά ανεκτό από τους εθελοντές, ενώ προκάλεσε χυμική και κυτταρική ανοσία.

Τα αποτελέσματα αυτά οδήγησαν τις αρμόδιες Αρχές σε ΗΠΑ και Σιγκαπούρη να δώσουν τον περασμένο μήνα άδεια στην εταιρεία Arcturus ώστε να αρχίσει μελέτη Φάσης 2, στην οποία θα συμμετέχουν 600 υγιείς εθελοντές. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το εμβόλιο της Arcturus θα παραχθεί σε μορφή ξηράς σκόνης και όχι ως κατεψυγμένο υγρό, επομένως δεν θα απαιτούνται συνθήκες ακραίας ψύξης για τη μεταφορά και τη φύλαξή του.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Δεν υπάρχει συσχέτιση» αποφάνθηκε η επιτροπή PRAC
Το σύνολο των εμβολίων ενηλίκων θα πραγματοποιούνται με συνταγή από φαρμακοποιούς






Σχετικά άρθρα

KALTEQ: Συνεργασία με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes
Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον
Στηρίζοντας μια σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα