Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ το νέο σύστημα συνεχούς παρακολούθησης της γλυκόζης DEXCOM ONE

6/9/2023 10:35:29 μμ
Θα χορηγείται στους ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 από την ηλικία των δύο ετών, έγκυες και μετά από παγκρεατεκτομή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το σύστημα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο (CGM) Dexcom ONE κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον περασμένο χειμώνα και πλέον αποζημιώνεται για όλα τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 από την ηλικία των δύο ετών και άνω, έγκυες, καθώς και σε ασθενείς με ΣΔ2 με παγκρεατεκτομή. Η συνεχής παρακολούθηση γλυκόζης διευκολύνει τη διαχείριση του διαβήτη, καθώς απαλλάσσει τους ασθενείς από επώδυνα τρυπήματα των δακτύλων και συνεχείς σαρώσεις.

Τα συστήματα συνεχούς μέτρησης της γλυκόζης επί 24ωρου βάσης παρέχουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο όσον αφορά το πώς συγκεκριμένες τροφές, η σωματική δραστηριότητα και άλλοι παράγοντες, οι οποίοι σχετίζονται με τον τρόπο ζωής, επηρεάζουν τα επίπεδα της γλυκόζης. Βάσει αυτών των πληροφοριών, οι χρήστες των συστημάτων μπορούν να λάβουν αποτελεσματικές αποφάσεις θεραπείας, οι οποίες εξασφαλίζουν αύξηση του χρόνου παραμονής εντός φυσιολογικών επιπέδων γύκόζης, γεγονός που με τη σειρά του οδηγεί σε αποτελεσματικότερο έλεγχο του σακχαρώδους διαβήτη και λιγότερες μακροχρόνιες επιπλοκές. 

Επιπλέον, τα παιδιά ηλικίας από 2 ετών και άνω μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν το σύστημα περιορίζοντας τις ανησυχίες των γονέων όσον αφορά στη διαχείριση της νόσου χωρίς τρυπήματα.  Το σύστημα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης (CGM) Dexcom ONE μετρά και στέλνει τις τιμές γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο, με ασύρματο τρόπο, σε ένα συμβατό smartphone ή δέκτη, οι οποίες απεικονίζονται συνολικά σε ένα διάγραμμα. Ο αισθητήρας έχει διάρκεια ζωής 10 ημερών που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για σάρωση ή μετρήσεις δακτύλου για τη λήψη των τιμών γλυκόζης.

Επιπλέον –και ιδιαιτέρως χρήσιμο για το καλοκαίρι– είναι πως ο αισθητήρας επιτρέπει στους χρήστες την επαφή με το νερό.
Η Hemoglobe, μια ελληνική εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας και λύσεων υγείας, η οποία ειδικεύεται στη διαχείριση του διαβήτη, είναι ο επίσημος διανομέας του Dexcom ONE στην Ελλάδα. Η Αναστασία Ντέντε, Managing Director της Hemoglobe δήλωσε: «Η πρόσβαση των ασθενών σε νέες τεχνολογίες αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη Hemoglobe και είμαστε ευτυχείς που τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 μπορούν πλέον να λαμβάνουν το Dexcom ONE από το ασφαλιστικό τους ταμείο». Το προϊόν πλέον συνταγογραφείται στον ΕΟΠΥΥ με τους κάτωθι κωδικούς συνταγογράφησης: 43877: Αισθητήρας Μέτρησης Γλυκόζης / Dexcom One sensor 3 pack και 43879: Πομπός Dexcom One Transmitter.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία αναφέρει ότι οι ενδιαφερόμενοι για πρόσβαση στην αποζημίωση θα πρέπει να μιλήσουν με τον ιατρό τους ή διαφορετικά να το παραγγείλουν μέσω του διαδικτυακού καταστήματος που διατηρεί η Dexcom στη διεύθυνση Dexcom.com.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μια κατηγορία προϊόντων με αυξημένη ζήτηση






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"