Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αποκαλυπτικές φωτογραφίες από τα φαρμακεία που καταστράφηκαν στο Αρκαλοχώρι

1/10/2021 3:53:01 μμ
Παραμένουν κλειστά 3 από τα 5 της περιοχής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο δημοτικό διαμέρισμα Αρκαλοχώρι βρέθηκε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, Αριστοτέλης Σκουντάκης, προκειμένου να καταγράψει τις καταστροφές που έχουν υποστεί τα φαρμακεία της περιοχής από τον ισχυρό σεισμό 5,8 Ρίχτερ που καταγράφτηκε τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου αλλά και τους συνεχείς μετασεισμούς, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων είχε μέγεθος 5,3 Ρίχτερ. 

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο f.daily ο Αρ. Σκουντάκης, και τα πέντε φαρμακεία της περιοχής έχουν υποστεί ζημιές.
Τα τρία από αυτά είναι πιθανό να παραμείνουν κλειστά για το επόμενο διάστημα, καθώς οι ζημιές δείχνουν εξαιρετικά σοβαρές και θα χρειαστούν επισκευές. Τα άλλα δύο, τα οποία λειτουργούν ώστε να εξυπηρετήσουν όσο μπορούν τον κόσμο, αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι φαρμακοποιοί και ο Σύλλογος αναμένουν τα επίσημα πορίσματα από την Πολιτική Προστασία, η οποία και θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα κρίνει την καταλληλότητα των κτιρίων.

Ο Σύλλογος, μετά την καταγραφή, θα έρθει σε επικοινωνία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο ώστε να συντονιστούν για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στη συνέχεια.

Σε ερώτηση του f.daily για το αν χρειάζεται ο Σύλλογος κάποια συγκεκριμένη βοήθεια από άλλους Συλλόγους, ο Αριστοτέλης Σκουντάκης απάντησε ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα εκτιμά ότι η συνδρομή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα είναι επαρκής για τη διαχείριση της κατάστασης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα συμπεράσματα της νέας μελέτης «Φαρμακεία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα – Δεδομένα και Προκλήσεις»
Προκειμένου οι φαρμακοποιοί να προάγουν την αυτοφροντίδα






Σχετικά άρθρα

Ιδιοκτησιακό φαρμακείων: Τι ισχύει στην Ευρώπη
Τα συμπεράσματα της νέας μελέτης «Φαρμακεία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα – Δεδομένα και Προκλήσεις»
ΦΣΘ: Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού στις 21/09
Με κεντρικό μήνυμα: «Όταν σκέφτεσαι την υγεία σου, σκέψου τον φαρμακοποιό σου»
Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις φαρμακοποιών στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης
Οι υποθέσεις αφορούν φάρμακα για την αλλαγή φύλου
Φαρμακοποιοί: Οι «ελβετικοί σουγιάδες» της φροντίδας υγείας
Σύμφωνα με την παγκόσμια εταιρεία υπηρεσιών Wolters Kluwer