Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Αντικατάσταση φαρμάκου στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

23/2/2018 2:39:05 μμ
Λόγω έλλειψης το Aloperidin δίνει τη θέση του στο Haldol
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει ότι λόγω της γνωστοποιημένης (από τον Ε.Ο.Φ.) έλλειψης στην ελληνική αγορά του φαρμακευτικού σκευάσματος Aloperidin, η εταιρεία Janssen έλαβε από τον Ε.Ο.Φ. άδεια έκτακτης εισαγωγής του φαρμάκου Haldol (oral solution 2mg/ml flx30ml), με την ίδια δραστική ουσία: την αλοπεριδόλη.


Πιο αναλυτικά, το Aloperidin (or.so.d 2mg/ml fl x 30ml, Κωδικός ΕΟΦ: 19520102, φαρμακοθεραπευτική κατηγορία: ψυχοληπτικά, αντιψυχωσικά, παράγωγα βουτυροφαινόνης, κωδικός ATC: N05AD01), περιλαμβανόταν στον ισχύοντα θετικό κατάλογο και διατίθετο με απλή ιατρική συνταγή. Με απόφαση του Ε.Ο.Φ., έχει ανακληθεί η άδεια κυκλοφορίας του (σε μορφή και περιεκτικότητα και με κωδικό που αναφέρθηκε παραπάνω).


Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι Έλληνες ασθενείς, θα συνταγογραφείται πλέον το Haldol, το οποίο -σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας- «πρόκειται για το ίδιο ακριβώς φάρμακο που έχει όμως παραχθεί από διαφορετική γραμμή παραγωγής (εργοστάσιο της Janssen στο Βέλγιο), λόγω προβλημάτων στην τοπική γραμμή παραγωγής, και φέρει διαφορετική εμπορική ονομασία. Για το λόγο αυτό το προϊόν εμφανίζεται με διαφορετικό κωδικό Ε.Ο.Φ.».


Διευκρινίζεται δε ότι το φάρμακο Haldol θα διατεθεί στην ίδια εγκεκριμένη τιμή με το προς αντικατάσταση προϊόν Aloperidin (λιανική τιμή: 1,72€).


Ο ΕΟΠΥΥ αναμένει τώρα από την ΗΔΙΚΑ την εισαγωγή του Haldol στο σύστημα της e-syntagografisi, προκειμένου να διευκολυνθεί η δυνατότητα συνταγογράφησής του.

Ενημερώνει τέλος ότι, για την αποφυγή ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, το εν λόγω φάρμακο θα εξαιρείται από τις διαδικασίες έγκρισης φαρμάκων που εξετάζονται από τις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους του ΕΟΠΥΥ και θα χορηγείται από ιδιωτικά φαρμακεία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών