Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ανοικτός στο διάλογο με τους απεργούς δήλωσε ο Βορίδης

18/6/2014 10:05:48 πμ
24ωρη απεργία στο ΕΣΥ από το πρωί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


«Ανοιχτός» να συζητήσει παραμέτρους της αξιολόγησης του προσωπικού, το οποίο εργάζεται στα κρατικά νοσοκομεία αλλά όπως και τα κριτήρια που θα τεθούν, εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης νωρίς το πρωί και λίγο πριν ξεκινήσει η 24ωρη πανυγειονομική απεργία στο ΕΣΥ.

Ο κ. Βορίδης, επίσης, δήλωσε διατεθειμένος να δεχτεί αντιπροσωπεία των απεργών, καθώς το ραντεβού για την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα έχει δοθεί στις 12.00 έξω από το υπουργείο Υγείας.

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι «υπάρχει νόμος για την αξιολόγηση» και ότι ο ίδιος είναι υπέρ αυτού.Γιατροί και εργαζόμενοι αντιδρούν στο νέο σύστημα αξιολόγησης, καθώς εκτιμούν ότι θα οδηγήσει σε απολύσεις.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ζητά την απόσυρση «των αυθαίρετων κριτηρίων αξιολόγησης του προσωπικού των Νοσοκομείων που οδηγούν σε απολύσεις και απαιτεί την επείγουσα κάλυψη των ελλείψεων σε νοσηλευτικό- παραϊατρικό προσωπικό, γιατρούς, αναλώσιμα, αντιδραστήρια, φάρμακα».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κάνει λόγο για καθολική άρνηση των υγειονομικών υπαλλήλων να συμμετάσχουν στο νέο σύστημα αξιολόγησης το οποίο χαρακτηρίζει σύστημα «βαθμολογικής κατάταξης» διότι όπως εξηγεί τουλάχιστον το 15% των υπαλλήλων κάθε φορέα «υποχρεωτικώς κατατάσσεται σε χαμηλή βαθμολογία και τίθεται σε διαρκή κινητικότητα». Η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά ότι «συστήνουν τη νέα δεξαμενή διαθεσιμοτήτων- απολύσεων στο Δημόσιο και ταυτόχρονα ανακατανέμεται το ίδιο μισθολογικό κόστος με την καθιέρωση ατομικών μισθών».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο σεμινάριο για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων
Παρουσίασε τον ρόλο των φαρμακοποιών στην ενσωμάτωση της ΤΝ






Σχετικά άρθρα

ΕΦΕΧ: Ζητά τη μετατροπή φαρμάκων σε ΜΗΣΥΦΑ
Απαιτείται σαφές νομοθετικό πλαίσιο, επισημαίνει ο Σύνδεσμος
Vaccines Europe: Οι εμβολιασμοί να ενσωματωθούν στις στρατηγικές για τους καρδιοπαθείς
Μειώνουν τη νόσηση, τις νοσηλείες και τη θνησιµότητα
Μέση Ανατολή: Ανάγκη να τρέξουν οι αποφάσεις για τα κρίσιμα φάρμακα στην Ε.Ε.
Στόχος να υπάρχει επάρκεια σε βασικές θεραπείες
Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος του να παραταθεί το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Σύμφωνα με δηλώσεις του σε εκδήλωση της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-Lilly