Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Angelini Pharma: Το οικολογικό άγχος, μια αναδυόμενη προ-τραυματική διαταραχή της ψυχικής υγείας

26/10/2023 9:51:24 μμ
Σύμφωνα με την έρευνα Headway
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η νέα Έκθεση Headway επισημαίνει τον κοινωνικό αντίκτυπο του οικολογικού άγχους, μιας αναδυόμενης προ-τραυματικής διαταραχής της ψυχικής υγείας. 


Τα βασικά ευρήματα της έκθεσης υπογραμμίζουν το συνεχιζόμενο πλήγμα που προκαλούν στην ψυχική υγεία οι πολλαπλές, παράλληλες κρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη των ατόμων, των κοινοτήτων, των κοινωνιών και των υπευθύνων χάραξης πολιτικής να μεριμνήσουν για τη βελτίωση της ψυχικής ευημερίας σε ολόκληρη την ήπειρο και να προωθήσουν μια πιο υγιή και ανθεκτική κοινωνία.


Το οικολογικό άγχος, στο πλαίσιο του οποίου ζητήματα ψυχικής υγείας που σχετίζονται με επικείμενα τραυματικά γεγονότα γίνονται εκ των προτέρων αισθητά, εξαπλώνεται ιδίως μεταξύ ατόμων των νέων γενιών, οδηγώντας σε αυξημένα επίπεδα στρες, απόγνωση και αίσθημα αδυναμίας. Εμπειρικά στοιχεία αναδεικνύουν μια άμεση σχέση μεταξύ του φόβου για την υπερθέρμανση του πλανήτη ή για ακραία καιρικά φαινόμενα και των διαταραχών της ψυχικής υγείας. 


Η νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το The European House - Ambrosetti, ένα ιταλικό Think Tank, σε συνεργασία με την Angelini Pharma, έδειξε ότι όλο και περισσότεροι πολίτες σε ολόκληρη την ήπειρο υποφέρουν από οικολογικό άγχος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Σε ενήλικες με μη ελεγχόμενες επιληπτικές κρίσεις εστιακής έναρξης


Σχετικά άρθρα

Amgen: Εισάγει την τεχνητή νοημοσύνη στην παραγωγή φαρμάκων
Επεκτείνοντας τη συμφωνία της με την Amazon
Διπλή βράβευση για τη ΜΕΓΑ στα Circular Economy Awards 2023
Διακρίθηκαν οι πρακτικές της για την κυκλική οικονομία
Τα πιο κερδοφόρα φάρμακα το 3ο τρίμηνο του 2023
Και οι δύο εταιρείες που σημείωσαν σημαντικές μειώσεις στις πωλήσεις τους