Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ANAPEN: Ενημέρωση ότι ΔΕΝ είναι προϊόν ψυγείου

7/3/2023 9:52:39 μμ
Πρόκειται για την προγεμισμένη σύριγγα επινεφρίνης ANAPEN 150mcg/0,3ml και ANAPEN 300mcg/0,3ml
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η εταιρεία ALLERTEC, Υπεύθυνη Κυκλοφορίας του φαρμακευτικού σκευάσματος ANAPEN, πρόσφατα δέχτηκε μεμονωμένα τηλεφωνήματα από ασθενείς ότι φαρμακεία τους έδωσαν το ANAPEN με παγοκύστη. Αντίστοιχα, μεμονωμένα φαρμακεία ισχυρίζονται ότι παραλαμβάνουν το σκεύασμα από τις φαρμακαποθήκες σε ψυγείο ή με παγοκύστες, θεωρώντας ότι πρόκειται για προϊόν ψυγείου.

Το f. Daily επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ALLERTEC λαμβάνοντας τις εξής πληροφορίες: «Το ANAPEN είναι στην ελληνική αγορά από το 2005 και δεν παραδίδεται στις φαρμακαποθήκες με ψυγείο ή παγοκύστη, ώστε να δημιουργείται η εντύπωση ότι πρόκειται για προϊόν ψυγείου. Για την αποφυγή παρανοήσεων επικοινωνήσαμε με τις συνεργαζόμενες με την εταιρεία μας φαρμακαποθήκες, ώστε να ενημερωθούν όσοι παρεκκλίνουν του σωστού τρόπου μεταφοράς και αποθήκευσης».

Η ALLERTEC επισημαίνει επίσης: Θα πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες του Φύλλου Οδηγιών για τον Χρήστη (ΦΟΧ) - δείτε τα εδώ  και εδώ
Κάθε φάρμακο που δεν αναγράφει ότι πρέπει να φυλάσσεται εντός ψυγείου πρέπει να βρίσκεται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία δωματίου (μεταξύ 15-25°C). Ειδικότερα:
  • Αποθήκευση σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.
  • Θερμοκρασίες κάτω των 15°C μπορεί να βλάψουν το μηχανισμό.
  • Τόσο στις υψηλές όσο και στις χαμηλές θερμοκρασίες μια μονωτική θήκη (όπως αυτές για την ινσουλίνη) εξυπηρετούν την κατάσταση.
  • Οι ασθενείς θα πρέπει να συμβουλεύονται τους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι γνωρίζουν και ενημερώνουν τόσο για τη χρήση όσο και για τη φύλαξη τους προϊόντος.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με ενημέρωση από την εταιρεία Allertec
Σύμφωνα με τους αναλυτές της IQVIA






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο