Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ανάκληση παρτίδας για εμβόλιο κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου

19/7/2018 9:23:22 πμ
Η παρτίδα έχει ασυνήθιστη εμφάνιση και μοιάζει με τζελ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ανακαλείται η παρτίδα Μ16104 του εμβολίου «MENVEO P.SO.IN.SO 0,5ML» κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου (οροομάδων A, C, W135 και Υ), σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).

Πρόκειται για εθελοντική ανάκληση του Κατόχου της 'Αδειας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ), δηλαδή της εταιρείας GlaxoSmithKline A.E.B.E., η οποία καλείται τώρα από τον Ε.Ο.Φ. να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας και να την αποσύρει από την αγορά.

Η απόφαση για ανάκληση ελήφθη κατόπιν ενημέρωσης του ΚΑΚ για ασυνήθιστη εμφάνιση -μοιάζει με γέλη- σε ένα από τα λυοφιλοποιημένα συστατικά του εμβολίου: στο «Men A» (ολιγοσακχαρίτης του μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδων Α).
Το συγκεκριμένο πρόβλημα διαπιστώθηκε κατόπιν σχετικών αναφορών από την ελληνική αγορά και αποδίδεται στο χειρισμό του προϊόντος μετά τον αυτοματοποιημένο έλεγχο των φιαλιδίων. Αναγνωρίζεται εύκολα κατά τον οπτικό έλεγχο του προϊόντος από τους επαγγελματίες υγείας.

Όπως αναφέρει ο Ε.Ο.Φ., η απόφασή του εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση του ΚΑΚ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την υποχρεωτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης
Διότι εντοπίστηκαν ίχνη αρώματος εκτός της λίστας συστατικών του προϊόντος






Σχετικά άρθρα

ΦΥΚ: Την άλλη εβδομάδα στα φαρμακεία… αλλά άφαντες οι διαδικαστικές λεπτομέρειες
Στελέχη του κλάδου σχολιάζουν τις κυβερνητικές δηλώσεις στη ΔΕΘ
FDA: Εγκρίνει mRNA εμβόλια για την Covid-19 με περιορισμούς
Απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης
ΕΟΠΥΥ: 1,3 δισ. ευρώ στα ιδιωτικά φαρμακεία
Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους απασχολούμενους συνταξιούχους
Προκειμένου να τους επιστραφούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά