Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Αμερικανική εταιρεία χονδρεμπορίου φαρμάκων επεκτείνεται στην Ευρώπη

31/5/2022 12:25:00 πμ
Καθώς προβλέπει ανάπτυξη της φαρμακευτικής αγοράς κατά 5% έως το 2028
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έρχεται μια νέα εποχή στη βιομηχανία βιο-φαρμακευτικών ειδών με πολλά υποσχόμενα καινοτόμα φάρμακα να καλύπτουν -μεταξύ άλλων- και θεραπευτικά κενά, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία χονδρεμπορίου φαρμάκων Amerisource Bergen.

Περισσότερα από 7.800 φάρμακα βρίσκονται σε κλινική ανάπτυξη και αφορούν ένα μεγάλο εύρος θεραπευτικών κατηγοριών, από τον καρκίνο και τα καρδιαγγειακά προβλήματα έως το διαβήτη και νευρολογικές παθήσεις. 

Συγκεκριμένα για την Ευρώπη, στοιχεία της εταιρείας δείχνουν ότι η φαρμακευτική αγορά αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό περίπου 5% έως το 2028. Ο δρόμος όμως προς την κυκλοφορία και την εμπορευματοποίηση αυτών των νέων θεραπειών είναι δύσβατος, δεδομένου ότι το 65% αυτών των μορίων που αναπτύσσονται ανήκουν σε μικρές-μέτριες βιοφαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες συχνά αναζητούν συνεργάτες που θα τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν τις προκλήσεις της αγοράς και να αυξήσουν τις πιθανότητες για ένα επιτυχημένο λανσάρισμα. 

Είναι ενδιαφέρον ότι στο φως αυτών των εξελίξεων στην αγορά, η Amerisource Bergen συμπεριέλαβε στις δραστηριότητές της τη συμβουλευτική και την εξεύρεση λύσεων σε θέματα όπως: έρευνα αγοράς, οικονομικά μοντέλα, υπηρεσίες προς τους ασθενείς, πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά. Επιπλέον, με την εξαγορά πριν από περίπου ένα χρόνο της Alliance Healthcare (ηγετική εταιρεία στο χώρο της διανομής φαρμάκων, στην οποία ανήκει και η μεγάλη αλυσίδα φαρμακείων Walgreens), η Amerisource Bergen επεκτείνεται δυναμικά και στην Ευρώπη, με σημαντικές επενδύσεις σε νέες εγκαταστάσεις σε στρατηγικές αγορές, ενώ έχει ήδη μια ισχυρή ομάδα ειδικών στα δεδομένα πραγματικού κόσμου στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σημειώνει δε ότι υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον από φαρμακευτικές εταιρείες των ΗΠΑ να φέρουν τα προϊόντα τους σε ευρωπαϊκές χώρες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν