Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Abbvie: Σχέδια για περισσότερες συμφωνίες & εξαγορές τα επόμενα χρόνια

13/2/2023 7:00:34 μμ
Δυναμική ανάπτυξη προβλέπει ο CEO Richard Gonzalez
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


H Abbvie ενδέχεται να κινηθεί πιο δυναμικά τα επόμενα χρόνια στον τομέα των συγχωνεύσεων και εξαγορών σύμφωνα με ρεπορτάζ του Fierce Pharma. Ειδικότερα, μετά τη μεγάλη εξαγορά της Allergan το 2019, αξίας 63 δισ. δολαρίων με στόχο να δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες παγκοσμίως, η Abbvie αναγκάστηκε να μειώσει αντίστοιχες δραστηριότητές της τα χρόνια που ακολούθησαν, προχωρώντας σε συμφωνίες μικρού κόστους έως 2 δισ. δολάρια το χρόνο.

Παράλληλα οι υψηλές πωλήσεις του φαρμάκου της με αδαλιμουμάμπη για τις ρευματικές παθήσεις –του «blockbuster» της φαρμακευτικής αγοράς γενικά, όπως έχει χαρακτηριστεί– εξασφάλιζε την εταιρεία. Όμως με το σκεύασμα αυτό να χάνει την πατέντα του άρα και να μειώνονται τα μεγάλα κέρδη για την Abbvie, η εταιρεία στρέφει το focus της και άλλου.

Σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του στο The Wall Street Journal ο CEO Richard Gonzalez, τα δυνατά χαρτιά της εταιρείας είναι δύο φάρμακα του τομέα της Ανοσολογίας που εκτιμά ότι θα φτάσουν τις κορυφαίες πωλήσεις της αδαλιμουμάμπης έως το 2027 (σημειώνεται ότι μόνο το 2021 η αδαλιμουμάμπη είχε φτάσει τα 20 δισ. δολάρια), ενώ εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον και για προϊόντα κατά της αλωπεκίας και της λεύκης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η οικονομική πρόβλεψη για το 2023 θα παραμείνει αμετάβλητη, σύμφωνα με την εταιρεία
Ποιες είδαν τα έσοδά τους να φτάνουν στην κορυφή


Σχετικά άρθρα

Amgen: Εισάγει την τεχνητή νοημοσύνη στην παραγωγή φαρμάκων
Επεκτείνοντας τη συμφωνία της με την Amazon
Διπλή βράβευση για τη ΜΕΓΑ στα Circular Economy Awards 2023
Διακρίθηκαν οι πρακτικές της για την κυκλική οικονομία
Τα πιο κερδοφόρα φάρμακα το 3ο τρίμηνο του 2023
Και οι δύο εταιρείες που σημείωσαν σημαντικές μειώσεις στις πωλήσεις τους