Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


7.000 επισκέπτες στην εορταστική εκδήλωση για την Ημέρα Φαρμακοποιού

25/9/2023 8:53:32 μμ
Διοργανώθηκε από τον Φ.Σ. Θεσσαλονίκης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δυναμική ήταν η παρουσία των φαρμακοποιών και των Θεσσαλονικέων στην εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε χθες ο Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού.


Περίπου 7.000 άτομα βρέθηκαν στις μικρές τέντες που είχαν στηθεί και ενημερώθηκαν από εθελοντές φαρμακοποιούς-μέλη του ΦΣΘ για υπηρεσίες φαρμακευτικής φροντίδας και για προϊόντα που διανέμονται μέσω των φαρμακείων.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Διονύσιος Ευγενίδης δήλωσε ότι «πάντοτε είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο και το αποδεικνύουμε καθημερινά. Άλλωστε και μέσα από τις δράσεις μας αποδεικνύουμε ότι είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της ΠΦΥ και χωρίς την παρουσία του επιστήμονα φαρμακοποιού η υγεία δεν μπορεί να προχωρήσει».


Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν και εκπρόσωποι της πόλης από το χώρο της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Υγείας, οι οποίοι συνεχάρησαν το Φ.Σ. Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση και εξήραν τη σημαντική συνεισφορά του φαρμακοποιού της γειτονιάς στην καθημερινότητα των πολιτών.


Ο υφυπουργός Εσωτερικών Ευστάθιος Κωνσταντινίδης δήλωσε: «η Παγκόσμια Μέρα Φαρμακοποιού είναι προς τιμήν αυτών των ανθρώπων που στα ζητήματα υγείας, στα ζητήματα καθημερινότητας είναι δίπλα μας. Είναι οι πρώτοι άνθρωποι στους οποίους απευθυνόμαστε είτε προληπτικά είτε συμβουλευτικά και η σημερινή πρωτοβουλία απαντά ακριβώς σε αυτή τη σχέση».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ο φαρμακοποιός της γειτονιάς βρίσκεται σταθερά στο πλευρό κάθε πολίτη ως ένας από τους πλέον άμεσα προσβάσιμους επαγγελματίες υγείας, ενώ η σπουδαιότητα του ρόλου των φαρμακοποιών συνολικά για τα συστήματα υγείας καταδείχθηκε κατά τον πλέον σαφή τρόπο κατά την περίοδο της πανδημίας».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οδηγίες για τους αιμοδότες
Ειδικός κάδος έχει τοποθετηθεί στις φαρμακαποθήκες του Ομίλου


Σχετικά άρθρα

Απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου ζητούν οι φαρμακοποιοί της Αττικής
«Επωμιζόμαστε το βάρος μιας φοροδιαφυγής που δεν μας αφορά», επισημαίνουν τα μέλη του ΦΣΑ
ΠΦΣ: «Η απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών έχει αποτέλεσμα»
Απάντηση στις πρόσφατες διαμαρτυρίες των φαρμακαποθηκαρίων
ΦΣΘ: Η 19η εθελοντική αιμοδοσία στις 4 Δεκεμβρίου 2023
Οδηγίες για τους αιμοδότες
Οι ανάγκες, τα κενά και οι ελλείψεις στη φαρμακευτική εκπαίδευση
Αποτυπώνονται στη νέα έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας