Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


«3ο Meet the Expert»: Μία ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση από την ΕΛ.Ε.Μ.Α.

15/2/2024 1:35:07 πμ
Με τη συμμετοχή του Προϊστάμενου Τμήματος Φαρμακοποιών ΕΟΠΥΥ, Παναγιώτη Πατεράκη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ελληνική Ένωση Market Access (ΕΛ.Ε.Μ.Α.) διοργάνωσε αποκλειστικά για τα μέλη της την τρίτη κατά σειρά εκδήλωση «Meet the Expert», με βασικό θέμα τις υποχρεωτικές επιστροφές (Clawback & Rebate). 


Προσκεκλημένος καθώς και βασικός ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Πατεράκης, Φαρμακοποιός MSc, PhD & Προϊστάμενος Τμήματος Φαρμακοποιών ΕΟΠΥΥ. Στην παρουσίασή του αναφέρθηκε στα ποσά των επιστροφών των φαρμακευτικών εταιρειών και παρουσίασε το νομοθετικό πλαίσιο clawback και τις μεθόδους υπολογισμού μεριδίων καθώς και τη διαχρονική εξέλιξη των ποσών επιστροφής των φαρμακευτικών εταιρειών. Ανέλυσε και τα ποσά επιστροφής rebates καθώς και αυτά της πρόσθετης χρηματοδότησης. 


Τέλος, δεν έλειψε η αναφορά στο rebate για τη χορήγηση γενοσήμων από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση από τον καθηγητή Γ. Υφαντόπουλο, στοιχείων και αποτελεσμάτων μελέτης του εργαστηρίου του, σχετικά με τη χρηματοδότηση της φαρμακευτικής δαπάνης σε χώρες της Ε.Ε. Μετά το πέρας των παρουσιάσεων, ακολούθησε μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδραστική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσηςΣχετικά άρθρα

EFPIA: Παρά τις βελτιώσεις, η φαρμακευτική νομοθεσία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει η Ευρώπη ανταγωνιστική στα φάρμακα
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Τα νέα φάρμακα που λανσάρονται στην Αμερική έρχονται στην Ευρώπη με το… σταγονόμετρο
Σύμφωνα με τον Thomas Schneider, Senior Vice President Commercial & Consulting Services EMEA, IQVIA
50 φαρμακευτικά μόρια γίνονται OTC
Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων