Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


«3ο Meet the Expert»: Μία ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση από την ΕΛ.Ε.Μ.Α.

15/2/2024 1:35:07 πμ
Με τη συμμετοχή του Προϊστάμενου Τμήματος Φαρμακοποιών ΕΟΠΥΥ, Παναγιώτη Πατεράκη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ελληνική Ένωση Market Access (ΕΛ.Ε.Μ.Α.) διοργάνωσε αποκλειστικά για τα μέλη της την τρίτη κατά σειρά εκδήλωση «Meet the Expert», με βασικό θέμα τις υποχρεωτικές επιστροφές (Clawback & Rebate). 


Προσκεκλημένος καθώς και βασικός ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Πατεράκης, Φαρμακοποιός MSc, PhD & Προϊστάμενος Τμήματος Φαρμακοποιών ΕΟΠΥΥ. Στην παρουσίασή του αναφέρθηκε στα ποσά των επιστροφών των φαρμακευτικών εταιρειών και παρουσίασε το νομοθετικό πλαίσιο clawback και τις μεθόδους υπολογισμού μεριδίων καθώς και τη διαχρονική εξέλιξη των ποσών επιστροφής των φαρμακευτικών εταιρειών. Ανέλυσε και τα ποσά επιστροφής rebates καθώς και αυτά της πρόσθετης χρηματοδότησης. 


Τέλος, δεν έλειψε η αναφορά στο rebate για τη χορήγηση γενοσήμων από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση από τον καθηγητή Γ. Υφαντόπουλο, στοιχείων και αποτελεσμάτων μελέτης του εργαστηρίου του, σχετικά με τη χρηματοδότηση της φαρμακευτικής δαπάνης σε χώρες της Ε.Ε. Μετά το πέρας των παρουσιάσεων, ακολούθησε μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδραστική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διατηρούσε παράνομο εργαστήριο παραγωγής φαρμάκων
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ανοσοποίησης






Σχετικά άρθρα

Στην Ελλάδα τα ηλεκτρονικά φύλλα οδηγιών φαρμάκων
Πιλοτικό πρόγραμμα ξεκινά ο ΕΟΦ
Σαφάρι του ΕΟΦ για τα φάρμακα «μαϊμού»
Όπως ανακοίνωσε χθες ο Σπ. Σαπουνάς, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν
«ΟΙΚΟΘΕΝ»: Οι υπηρεσίες κατΆ οίκον επεκτείνονται ραγδαία μέσω των νοσοκομείων
Τα αποτελέσματα μετά από 3 χρόνια εφαρμογής
ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την απελευθέρωση της διάθεσης των ΜΗΣΥΦΑ
Ο ΠΦΣ αντέδρασε με επιστολή στον Σ. Φάμελλο