Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

ΕΦΚΑ: Νέες εισφορές επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών
Θεσπίζονται τρεις ασφαλιστικές κατηγορίες για κάθε περίπτωση
ΦΣΑ: Πώς αίρονται οι παράλληλες εξαγωγές για φάρμακα που είναι ελλειπτικά;
Ο Σύλλογος εφιστά την προσοχή του ΕΟΦ για την πρόσφατη απόφασή του
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Πώς οι φαρμακοποιοί θα πραγματοποιούν τεστ για τον κορονοϊό στα φαρμακεία τους
Αποκλειστική συνέντευξη του καθηγητή Θεόδωρου Κωνσταντινίδη στη Βάσω Καλυβιώτη


3ο Health IT Conference: Ο Covid-19 μας έφερε πιο κοντά στην εφαρμογή της Ψηφιακής Υγείας

16/6/2020 1:33:24 μμ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Η ενίσχυση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η στρατηγική για την Ηλεκτρονική Υγεία, το Εθνικό Πλαίσιο Διαλειτουργικότητας ανάμεσα στους φορείς παροχής υπηρεσιών Υγείας βρέθηκαν στο επίκεντρο του 3ου συνεδρίου Health IT με τίτλο «Επιτάχυνση στην Εφαρμογή της Ψηφιακής Πολιτικής για την Υγεία», το οποίο διοργάνωσε η Boussias Communications σε συνεργασία με τον οργανισμό HL7 (Health Level Seven) και την ενεργό συμμετοχή του υπ. Υγείας.

Η πρώτη ημέρα του διαδικτυακού συνεδρίου άνοιξε με ομιλία του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για την ψηφιακή επανάσταση στο ΕΣΥ. Ο Ι. Κωτσιόπουλος ανέφερε ότι το όραμα του Υπουργείου αφορά έναν κόμβο ψηφιακής υγείας μέσω της ΗΔΙΚΑ που με τις σωστές υποδομές και σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα θα προσφέρει υπηρεσίες υγείας στο χρήστη, όπως πρόσβαση σε εργαστηριακά αποτελέσματα, σε διαγνωστικές εξετάσεις, στον ατομικό φάκελο υγείας του, συνταγογράφηση κ.ά.
Επίσης, ο Γ.Γ. επεσήμανε ότι ήδη ξεκινούν άμεσα μια σειρά από προγράμματα και έργα, όπως: Εθνικά Μητρώα Κωδικοποιήσεων, Εθνικό Πλαίσιο Διαλειτουργικότητας, Κεντρικό Αποθετήριο Κλινικών Εγγράφων, καθώς και μια σειρά από άλλες υπηρεσίες με τη συνεργασία ΥΥΚΑ, ΗΔΙΚΑ και την αγορά.

Στην ανάπτυξη των λειτουργιών της ΗΔΙΚΑ, κάποιες από τις οποίες επισπεύστηκαν και λόγω της πανδημίας της νόσου Covid-19, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια Προϊσταμένη Υποδιεύθυνσης Ειδικών Εφαρμογών της ΗΔΙΚΑ, Ελπίδα Φωτιάδου. Όπως ανακοίνωσε, η ΗΔΙΚΑ συμμετέχει σε ένα σημαντικό έργο, αυτό της διασυνοριακής υγείας που αφορά στην ανταλλαγή ηλεκτρονικών συνταγών φαρμάκων και εξετάσεων στις χώρες - μέλη. Σχετικά με τα Μητρώα Ασθενών, η Ελ. Φωτιάδου δήλωσε ότι με αφορμή την πανδημία αναπτύχθηκε το αρχείο ασθενών με Covid-19, ενώ επόμενος στόχος είναι η δημιουργία μητρώων για ασθενείς με κυστική ίνωση, εμβολιασμών και νεοπλασιών της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Η Ελ. Φωτιάδου ανέφερε επίσης ότι τα ηλεκτρονικά ραντεβού εφαρμόζονται ήδη, ενώ θα επεκταθεί το μέτρο της τηλε-συμβουλευτικής, το οποίο ξεκίνησε με αφορμή τη νόσο Covid-19.
Τέλος, η Ελ. Φωτιάδου αναφέρθηκε στην άυλη συνταγογράφηση, η οποία θα επεκταθεί και στις διαγνωστικές εξετάσεις. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πάνο Καναβό, ομιλητή του 10ου Συνεδρίου «The Future of Healthcare in Greece 2020»
Μέσω της καινοτόμου εφαρμογής «Detail»


Σχετικά άρθρα

Τέσσερα αναπάντητα ερωτήματα για τον SARS-COV-2
Σε άρθρο του περιοδικού «Nature»
Το πρώτο φάρμακο κατά της νόσου COVID-19 στην Ευρώπη πήρε θετική γνωμοδότηση
Η ρεντεσιβίρη ενδείκνυται σε ενήλικες και εφήβους άνω των 12 ετών με πνευμονία και αναπνευστική υποστήριξη