Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Παθήσεις & Θεραπεία

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Τεστ αίματος θα εντοπίζει το Alzheimer 15 χρόνια νωρίτερα


Επιστήμονες ανέπτυξαν νέο τεστ αίματος που μπορεί ενδεχομένως να διευκολύνει τη διάγνωση της νόσου Alzheimer σε πολύ αρχικό στάδιο δίνοντας προειδοποίηση μέχρι 15 χρόνια πριν εμφανιστεί η νόσος.


Ο ερευνητής Klaus Gerwert, καθηγητής στο Ruhr-University Bochum της Γερμανίας, δήλωσε ότι αν επιθυμούμε να έχουμε στη διάθεσή μας ένα φάρμακο που θα μπορεί να καταστέλλει σημαντικά την εξέλιξη της νόσου χρειαζόμαστε τεστ αίματος που θα εντοπίζουν τη νόσο στα στάδια πριν την άνοια. Το νέο τεστ μπορεί να εντοπίσει τα βήτα αμυλοειδή που χαρακτηρίζουν τη νόσο καθώς κυκλοφορούν στο αίμα.


Η έρευνα, που περιγράφεται στο Analytical Chemistry, ανέλυσε δείγματα 141 ασθενών και ανακάλυψε ότι η εξέταση αίματος πέτυχε διαγνωστική ακρίβεια 84% στο αίμα και 90% στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό σε σύγκριση με τη συνήθη κλινική πρακτική.


Με βάση ανοσοχημική ανάλυση με χρήση υπέρυθρου αισθητήρα, η επιφάνειά του είναι επικαλλυμένη με πολύ εξειδικευμένα αντισώματα που αποσπούν βιοδείκτες για τη νόσο από το αίμα ή το εγκεφαλονωτιαίο υγρό.

 

Ο υπέρυθρος αισθητήρας αναλύει αν οι βιοδείκτες δείχνουν ήδη παθολογικές αλλαγές που μπορούν να επέλθουν περισσότερα από 15 χρόνια πριν την εμφάνιση κάποιου κλινικού συμπτώματος.


Χορηγώντας τέτοια φάρμακα σε πρώιμο στάδιο θα μπορούσαμε να προλάβουμε την άνοια ή τουλάχιστον να καθυστερήσουμε την έναρξή της, δήλωσε ο ερευνητής " Jens Wiltfang, καθηγητής στο University of Gottingen της Γερμανίας.Σημαντικό πρόβλημα στη διάγνωση της νόσου είναι το γεγονός ότι μέχρι να εμφανιστούν τα πρώτα κλινικά συμπτώματα έχει ήδη επέλθει μαζική ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο.


Ο Wiltfang σημείωσε ότι επι του παρόντος κανένα φάρμακο δεν μπορεί να εμποδίσει την εμφάνιση της νόσου. Όσο νωρίτερα διαγνωστεί αυτή, τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητες αντιμετώπισης.


Πηγή: iatronet.gr

ΠροηγούμενοΕπόμενο