Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Τα Παθολογοανατομικά Εργαστήρια στενάζουν στην Ελλάδα



Περικοπές στους μισθούς και στις εφημερίες, αποχώρηση μεγάλου αριθμού Παθολογοανατόμων με συνταξιοδότηση και μη κάλυψη των θέσεων, μηδενική σχεδόν λίστα αναμονής για ειδίκευση, μη διορισμός επικουρικών, είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που έχουν οδηγήσει τα εργαστήρια παθολογοανατομίας σε μια απερίγραπτη κατάσταση.

Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια ημέρα Παθολογικής Ανατομικής οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα Παθολογοανατομικά Εργαστήρια της χώρας μας δεν γιορτάζουν-αλλά στενάζουν, οπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.  Το Διοικητικό Συμβούλιο Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής τονίζει:
"Απαράδεκτες συνθήκες εργασίας συχνά σε χώρους που δεν πληρούν τις απαιτούμενες κατ΄ ελάχιστον προδιαγραφές, διαγνώσεις με καθυστέρηση μηνός ίσως και παραπάνω, παρ΄ όλη την φιλότιμη προσπάθεια των συναδέλφων με ευνόητες συνέπειες για τους ασθενείς" όπως λένε, ζητώντας παράλληλα από την πολιτεία να λάβει σοβαρά υπόψη τηςτις επίσημες θέσεις της Εταιρείας τους.

"Η πολιτεία στην κατά τα άλλα σωστή προσπάθεια αναδιάρθρωσης του υπάρχοντος παλαιωμένου συστήματος υγείας, εξορθολογίζοντας δαπάνες, κοστολογώντας και τιμολογώντας εξετάσεις, διαγνωστικούς και προβλεπτικούς δείκτες, δεν ζήτησε τις επίσημες θέσεις της Εταιρείας μας. Ξεχνούν ή δεν γνωρίζουν (και όμως συμβουλεύουν και το χειρότερο γίνονται πιστευτοί) οι σύμβουλοι των αρμοδίων, ότι η διάγνωση, η σταδιοποίηση και μέσα από ειδικούς δείκτες πρόβλεψη της επιβαλλόμενης σύγχρονης, ιδιαίτερα της στοχευμένης θεραπείας, είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του Παθολογοανατόμου.

Ευελπιστούμε η εικόνα των Εργαστηρίων μας να είναι διαφορετική την επόμενη Παγκόσμια Hμέρα εορτασμού της ειδικότητας μας.

Εμείς και πέραν αυτής της μέρας θα είμαστε στη διάθεση του καθενός να μας επισκεφτεί και να σχηματίσει ιδία εικόνα για τη δουλεία μας, την χωρίς καμιά υστεροβουλία και χωρίς κανένα προσωπικό όφελος προσφορά μας και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες φέρουμε σε πέρας το ιατρικό μας έργο μεγίστης για τον άρρωστο σπουδαιότητος. Στην κατεύθυνση αυτή ζητάμε βοήθεια από αρμόδιους και μη".

ΠροηγούμενοΕπόμενο