Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα
Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

«Σβήνουν» τις ρυτίδες, σκοτώνουν τα κύτταρα!




Αυτές οι χημικές ουσίες πρέπει να αντιμετωπί­ζονται σαν φάρμακα και πολλές μελέτες, που αφορούν τον τρόπο δράσης τους και την τοξικότητα τους, πρέπει να ολοκληρώνονται πριν αυ­τά κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Ο δρ Francois Marceau, του Κέντρου Hospitalier Universitaire του Κεμπέκ στο Reuters Health, και η ομάδα του δοκί­μασε την ουσία 2-διμεθυλαμινοαθανόλη (DΜΑΕ) σε καλλιεργημένα κύτταρα κουνελιών και ανθρώπων. Όπως προέβλεψαν οι ερευνητές, η εφαρμογή του προϊόντος προκαλείμαζική και ταχεία διόγκωση των κυττάρων, καθώς αυτά γεμίζουν με DΜΑΕ και νερό, οδηγώντας σε πά­χυνση την επιδερμική στιβάδα. Δια­πίστωσαν επίσης ότι η DΜΑΕ είναι τοξική στα κύτταρα του δέρματος και ότι σταματά τη διαίρεση των κυττάρων, εμποδίζοντας τα να εκ­κρίνουν. Μερικά κύτταρα πεθαί­νουν 24 ώρες μετά την έκθεση στην DΜΑΕ.

«Γνωρίζουμε πολύ λιγότερα γι' αυτές τις χημικές ουσίες, παρά για οποιοδήποτε άλλο νέο φάρμακο που πω­λήθηκε τα τελευταία 30 χρόνια», εί­πε ο δρ Marceau. «Αυτό που θα ήθε­λα να δω είναι περισσότερη επιστή­μη σε αυτόν τον τομέα. Αυτές οι χημικές ουσίες πρέπει να αντιμετωπί­ζονται σαν φάρμακα και πολλές μελέτες, που αφορούν τον τρόπο δράσης τους και την τοξικότητα τους, πρέπει να ολοκληρώνονται πριν αυ­τά κυκλοφορήσουν στην αγορά.»


ΠροηγούμενοΕπόμενο