Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Μεσοδόντια βουρτσάκια: Οι βασικές γνώσεις για τον φαρμακοποιό

21/4/2021 1:44:12 μμ
Πώς πρέπει να χρησιμοποιούνται και γιατί;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το δόντι έχει 5 επιφάνειες. Τις καθαρίζετε όλες; Αυτήν την ερώτηση μπορεί να κάνει ο φαρμακοποιός στους πελάτες του και να εξηγήσει ότι με την οδοντόβουρτσα μπορεί να καθαριστεί η μπροστινή, η πίσω και η μασητική επιφάνεια του δοντιού. Το δόντι όμως έχει 2 ακόμη επιφάνειες, τις πλάγιες (όμορες) και τα μεσοδόντια διαστήματα. Από αυτές τις επιφάνειες ξεκινάει η τερηδόνα και κυρίως η ουλίτιδα - περιοδοντίτιδα. 

Μεσοδόντια βουρτσάκια: Τα χαρακτηριστικά τους

Τα μεσοδόντια βουρτσάκια αποτελούνται:

• Από την εργονομική λαβή για ευκολία στη χρήση. • Από τον ευλύγιστο αυχένα για καλύτερη προσπέλαση. • Από την κεφαλή που αποτελείται από μεταλλικό σύρμα απαραίτητα πλαστικοποιημένο για αποφυγή τραυματισμού των δοντιών, των εμφυτευμάτων, των προσθετικών εργασιών κλπ. Πρέπει να καλύπτεται σχεδόν πλήρως από ίνες, καθώς αυτές απομακρύνουν τη μικροβιακή πλάκα (biofilm) και καθαρίζουν τα δόντια. Καλό είναι το άκρο που τελειώνει ο αυχένας και αρχίζουν οι ίνες να είναι στρογγυλεμένο. Οι ίνες των μεσοδοντίων διακρίνονται σε soft και extra soft. Επίσης, η λαβή τους μπορεί να είναι ευθεία ή να σχηματίζει γωνία για καλύτερη πρόσβαση στα πίσω δόντια για ορισμένους χρήστες.

 

Οι εταιρείες στοματικής υγιεινής προσανατολίζονται στην παραγωγή από υλικά βιώσιμης προέλευσης, ώστε να επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον.

Πώς χρησιμοποιούνται;

Χρησιμοποιούνται καθημερινά, τουλάχιστον μια φορά μετά το βούρτσισμα των δοντιών, ιδιαίτερα το βράδυ. Οι χρήστες χρειάζονται περισσότερα από ένα μέγεθος για καλύτερο καθαρισμό σε διαφορετικά μεσοδόντια διαστήματα. Το βουρτσάκι εισάγεται απαλά ανάμεσα στα δόντια και δίνει την αίσθηση ότι συμπληρώνει το διάστημα. Στη συνέχεια ο χρήστης μετακινεί το βουρτσάκι κάποιες φορές μπροστά και πίσω σε όλο το μήκος του. Σε περίπτωση πίεσης, υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστούν τα ούλα ή να λυγίσει το βουρτσάκι και να σπάσει.

Νήμα ή μεσοδόντιο βουρτσάκι;

Η Ευρωπαϊκή Περιοδοντολογική Εταιρεία επισημαίνει ότι οι ασθενείς που χρησιμοποιούν σωστά το οδοντικό νήμα μπορεί να έχουν οφέλη από αυτό. Όσοι όμως δυσκολεύονται, καλύτερα να επιλέξουν τα μεσοδόντια βουρτσάκια. Για στενά μεσοδόντια διαστήματα συνιστάται το νήμα ή ο συγκρατητήρας νήματος (flosser), ενώ στα μεγαλύτερα διαστήματα τα μεσοδόντια βουρτσάκια.

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο μέγεθος;

Όταν υπάρχουν νέοι χρήστες που ζητάνε μεσοδόντια βουρτσάκια, μπορείτε να τους προτείνετε τη συσκευασία mixed pack – οδηγός επιλογής μεγέθους. Γενικά, για στενά διαστήματα προτείνετε τα μικρά μεγέθη και για μεγαλύτερα τα μεσαία μεγέθη. Η σωστή συμβουλή για το μέγεθός τους θα αποτρέψει από τυχόν τραυματισμό των ούλων.

Προσοχή! Τα μεσοδόντια βουρτσάκια δεν συνιστώνται για χρήση στα παιδιά.


PLAC CONTROL: Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρονών παρουσίας και συνολικής προσφοράς
Η επέκταση των προϊόντων και των υπηρεσιών είναι προς όφελος των ασθενών, αναφέρει η εταιρεία






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους