Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα

Ο γνωστός όμιλος καλλυντικών NAOS κατάφερε να ανέβει 3 θέσεις στην  παγκόσμια αγορά
Το 2019 ήταν μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά για τον όμιλο
ΠΕΙΦΑΣΥΝ - MSD: Πραγματοποίησαν Webinar για τον εμβολιασμό ενηλίκων
Με τίτλο: «Εμβολιασμός ενηλίκων στην εποχή της επιδημίας της νόσου COVID-19: Όσα πρέπει να γνωρίζει ο Φαρμακοποιός»
ΦΥΚ: 2300 αιτήσεις σε ιδιωτικά φαρμακεία έγιναν από τους ασθενείς
Ο ΕΟΠΥΥ καθιερώνει και το ηλεκτρονικό εισιτήριο για να μειώσει τις αναμονές στα δικά του φαρμακεία


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Κλειστό το Γενικό Κρατικό Νίκαιας τη ΔευτέραΣε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι γιατροί του Κρατικού Νίκαιας τη Δευτέρα 23/3, καθώς ακόμα περιμένουν να εξοφληθούν από το κράτος δεδουλευμένες εφημερίες τους. Δεν θα δέχονται μάλιστα ούτε επείγοντα περιστατικά και ζητούν από το ΕΚΑΒ, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και το υπουργείο να πάρουν όλα τα προσήκοντα μέτρα, ώστε τα επείγοντα περιστατικά να κατευθύνονται σε άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία.


Σύμφωνα με τους γιατρούς, το υπουργείο Υγείας ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν για την αποπληρωμή των εφημεριών απαιτείται μόνο η υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) –η οποία έχει πάρει το δρόμο για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό– ή αν πρέπει να περιμένουν σχετική διάταξη σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, όπως υποστηρίζει ο υπουργός.

Όπως αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση των γιατρών, μαζί με τη δήλωση συμμετοχής στην επίσχεση, καλούνται οι αγωνιζόμενοι γιατροί να υπογράφουν και αίτηση προς διευθυντές-διοίκηση να μη συμπεριληφθεί το όνομά τους στο πρόγραμμα εφημεριών μηνός Απριλίου.


Οι γιατροί συμμετέχουν το Σάββατο στο συλλαλητήριο για τα προβλήματα υγείας στη δυτική Αττική, στην πλατεία του δημαρχείου Περιστερίου.

ΠροηγούμενοΕπόμενο