Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Κλειστό το Γενικό Κρατικό Νίκαιας τη Δευτέρα



Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι γιατροί του Κρατικού Νίκαιας τη Δευτέρα 23/3, καθώς ακόμα περιμένουν να εξοφληθούν από το κράτος δεδουλευμένες εφημερίες τους. Δεν θα δέχονται μάλιστα ούτε επείγοντα περιστατικά και ζητούν από το ΕΚΑΒ, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και το υπουργείο να πάρουν όλα τα προσήκοντα μέτρα, ώστε τα επείγοντα περιστατικά να κατευθύνονται σε άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία.


Σύμφωνα με τους γιατρούς, το υπουργείο Υγείας ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν για την αποπληρωμή των εφημεριών απαιτείται μόνο η υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) –η οποία έχει πάρει το δρόμο για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό– ή αν πρέπει να περιμένουν σχετική διάταξη σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, όπως υποστηρίζει ο υπουργός.

Όπως αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση των γιατρών, μαζί με τη δήλωση συμμετοχής στην επίσχεση, καλούνται οι αγωνιζόμενοι γιατροί να υπογράφουν και αίτηση προς διευθυντές-διοίκηση να μη συμπεριληφθεί το όνομά τους στο πρόγραμμα εφημεριών μηνός Απριλίου.


Οι γιατροί συμμετέχουν το Σάββατο στο συλλαλητήριο για τα προβλήματα υγείας στη δυτική Αττική, στην πλατεία του δημαρχείου Περιστερίου.

ΠροηγούμενοΕπόμενο