Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Χαράτσι σε ποτά και τσιγάρα για χάρη της Υγείας



Νέο «χαράτσι» σε ποτά και τσιγάρα εξετάζει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να καλύψει ανάγκες στον χώρο της Υγείας. Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, διευκρινίζοντας ότι τα έσοδα από την πρόσθετη φορολόγηση ποτών και τσιγάρων θα κατευθυνθούν στην Υγεία.

Το υπουργείο Υγείας από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης καπνού διεκδικεί ποσό μεταξύ 200 και 300 εκατομμυρίων, προκειμένου να μειώσει τη συμμετοχή των χαμηλών εισοδημάτων και στα φάρμακα.

Σήμερα η συνολική φορολογική επιβάρυνση στα τσιγάρα πλησιάζει το 86% τη μέσης λιανικής τιμής, ενώ στο λεπτοκομμένο καπνό (στριφτά τσιγάρα) ξεπερνά το 92%. Από την άλλη πλευρά, οι φόροι από τα καπνικά παραμένουν μία τις σημαντικότερες πηγές εσόδων για τη χώρα. Συγκεκριμένα, το 2013 διαμορφώθηκαν σε περίπου 3,2 δισ. ευρώ από 3,4 δισ. ευρώ το 2012 και 3,8 δισ. ευρώ το 2011.


Στο μεταξύ, κατά τις χθεσινές δηλώσεις του, ο υπουργός προανήγγειλε προσλήψεις στον τομέα της Υγείας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα καθώς και την πρόσληψη με συμβάσεις ορισμένου χρόνου εκπαιδευόμενων νοσηλευτών, οι οποίοι μέχρι να διοριστούν κανονικά, θα δουλεύουν αποκτώντας προϋπηρεσία και εμπειρία, θα αμείβονται με το βασικό μισθό και θα έχουν ασφάλιση.

 

Επίσης, ο κ. Κουρουμπλής γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει σύντομα από τον πρωθυπουργό να καθορίσει μια ειδική συζήτηση για τα θέματα της υγείας στο υπουργικό συμβούλιο.


Πηγή

ΠροηγούμενοΕπόμενο