Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Παθήσεις & Θεραπεία

τελευταία νέα

Εφτά διαδραστικά παιχνίδια για την αξία του εμβολιασμού
Δράση από την 1η ΤΟΜΥ της Νέας Ιωνίας
Να απαγορευτεί πλήρως η χορήγηση αντιβιοτικών χωρίς συνταγή
Έκκληση του Θ. Ροζενμπεργκ στον Ανδρέα Ξανθό


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Επαναστατική συσκευή βοηθά τους παράλυτους να περπατήσουν ξανάΕπιστήμονες έχουν δημιουργήσει μια ελάχιστη επεμβατική διεπαφή εγκεφάλου - μηχανής, η οποία δίνει στους ανθρώπους με κακώσεις του νωτιαίου μυελού, μια νέα ελπίδα για να περπατήσουν και πάλι με τη δύναμη της σκέψης.

Τα πρώτα αποτελέσματα που δημοσιεύονται στο Nature Biotechnology δείχνουν ότι η συσκευή έχει τη δυνατότητα εγγραφής σήματος υψηλής ποιότητας που εκπέμπεται από τον κινητικό φλοιό του εγκεφάλου, χωρίς την ανάγκη για ανοικτή χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο.

Η διεπαφής μηχανή εγκεφάλου, που δημιούργησαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, αποτελείται από ένα ηλεκτρόδιο stent-based (stentrode), το οποίο εμφυτεύεται μέσα σε ένα αιμοφόρο αγγείο στον εγκέφαλο και καταγράφει τον τύπο της νευρικής δραστηριότητας που έχει εμφανιστεί στις προ-κλινικές δοκιμές για να κινηθούν τα άκρα μέσω ενός εξωσκελετού ή να ελέγχουν τα βιονικά άκρα.

Η νέα συσκευή έχει το μέγεθος ενός μικρού συνδετήρα και θα εμφυτευτεί για πρώτη φορά σε άνθρωπο το 2017 στο " Royal Melbourne Hospital". Οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν από τη Βικτοριανή Μονάδα Υγείας Νωτιαίου Μυελού του Austin.

Ο κύριος συντάκτης και νευρολόγος στο "The Royal Melbourne Hospital" και το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, Δρ Τόμας Oxley, δήλωσε πως ο stentrode ήταν επαναστατικός.

"Η ανάπτυξη του stentrode συγκέντρωσε τους καλύτερους στην ιατρική έρευνα από το Royal Melbourne Hospital, το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και του Ινστιτούτου Florey της Νευροεπιστήμης και Ψυχικής Υγείας. Συνολικά 39 ακαδημαϊκούς επιστήμονες από 16 υπηρεσίες ασχολήθηκαν με την ανάπτυξη του", τόνισε ο Δρ Oxley.

"Το όραμά μας, μέσω αυτής της συσκευής, είναι να επιστρέψει την λειτουργία και την κινητικότητα σε ασθενείς με πλήρη παράλυση. Στην ουσία αυτό ένα βιονικό νωτιαίου μυελού", κατέληξε ο Δρ Oxley.

ΠροηγούμενοΕπόμενο