Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα
Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

1100 ευρώ κοστίζει σε κάθε Έλληνα η περίθαλψη




Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι στην πρώτη θέση στις ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία με τις περισσότερες φορές τα νοικοκυριά να καλούνται να πληρώσουν έως και το μισό ετήσιο εισόδημα τους για την περίθαλψη κάποιου προσώπου σε μια δύσκολη στιγμή.

1100 ευρώ κοστίζει σε κάθε Έλληνα η περίθαλψη

Όλο και ακριβότερα πληρώνουν για την... υγεία τους οι Έλληνες καθώς, σύμφωνα με μελέτες επιστημόνων, το κόστος για την περίθαλψη έχει φτάσει τα 10 δισ. ευρώ ετησίως.

Όπως υπολογίζεται, κάθε Έλληνας πολίτης καλείται κάθε χρόνο να βγάλει από την τσέπη του γύρω στα 1.100 ευρώ προκειμένου να πλη­ρώσει φάρμακα, νοσοκομεία και κάθε είδους ιατρικές υπηρεσίες. Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν από τον καθηγητή Οικονομικών της Υγείας κ. Γιάννη Κυριόπουλο και την επίκουρη καθηγήτρια Οικονομικών Επιστημών κ. Μαίρη Γείτονα, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Διαδημοτικού Δικτύου Δομών Υγείας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Μαρούσι, υπό την προεδρία του δημάρχου της πόλης κ. Γιώργου Πατούλη.

Πρωτιά

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι μεταξύ όλων των χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) η Ελλάδα έχει τις μεγαλύτερες δαπάνες υγείας.

Και ενώ όλα τα χρήματα που ξοδεύουν οι πολίτες για περίθαλψη θα έπρεπε να τους προσφέρει και ικανοποιητικές υπηρεσίες, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αντίθετα, είτε οικιακές υπηρεσίες είτε η ανασφάλεια των Ελλήνων για την υγεία τους όταν βρεθούν σε μια κρίσιμη πε­ρίοδο, τους οδηγούν στο γνωστό "φακελάκι". Σύμφωνα με τους ε­πιστήμονες που μίλησαν στην ημε­ρίδα, οι πολίτες της χώρας μας πλη­ρώνουν οι ίδιοι αναλογικά τα πε­ρισσότερα χρήματα σε επίσημες και άτυπες πληρωμές ("φακελάκι"), οι οποίες ανέρχονται στο 47% των συ­νολικών δαπανών.

Από τις πληρωμές αυτές το 2,3% αφορά δαπάνες ιδιωτικής ασφάλι­σης Υγείας και το 17% παραοικονομία, η οποία αντιστοιχεί στο 1,2% του εθνικού εισοδήματος.


ΠροηγούμενοΕπόμενο