Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Υποσχόμενο πειραματικό εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου

3/10/2014 9:49:28 πμ
Θα μπορούσε να προλάβει το 90% των κακοηθειών του τραχήλου, αναφέρει νέα έρευνα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Πειραματικό εμβόλιο, που προορίζεται να προστατεύει από 9 τύπους του ιού HPV, μπορεί ενδεχομένως να εμποδίσει το 90% όλων των καρκίνων του τραχήλου, όπως υποδεικνύει νέα έρευνα.

Ερευνητές εξέτασαν στοιχεία περισσότερων των 2.500 γυναικών με προκαρκινικές αλλοιώσεις στον τράχηλο και ανακάλυψαν ότι σχεδόν όλες προκαλούνταν από 9 τύπους του HPV, τους οποίους στόχευε το εμβόλιο που αναπτύσσεται από την MSD (Merck and Co_.

Το νέο εμβόλιο, που βρίσκεται σε κλινικές δοκιμές, προστατεύει από περισσότερους τύπους του HPV σε σχέση με τα υπάρχοντα εμβόλια, αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention».


Ο Dr. Elmar Joura του Medical University of Vienna δήλωσε ότι θέλησε να εξετάσει πόσες προκαρκινικές αλλοιώσεις στον τράχηλο θα μπορούσαν να αποφευχθούν με πειραματικό εμβόλιο που παρέχει προστασία έναντι των τύπων 6, 11, 16, 18, 31, 33, 45, 52 και 58, του ιού HPV. Όπως δήλωσε, δεδομένης της υψηλής αποτελεσματικότητας του εμβολίου σε μεγάλη κλινική δοκιμή φάσης ΙΙΙ, αν προγράμματα εμβολιασμού με το νέο εμβόλιο πραγματοποιηθούν αποτελεσματικά, θα μπορούσε να προληφθεί παγκοσμίως περίπου το 90% των περιστατικών διηθητικού καρκίνου στον τράχηλο καθώς και η πλειοψηφία των προκαρκινικών αλλοιώσεων.


Σύμφωνα με τους ερευνητές, στις γυναίκες ηλικίας 15-26 ετών με προκαρκινικές αλλοιώσεις, περίπου το 1/3 μολύνθηκε με περισσότερους από έναν τύπους του HPV, ενώ σε γυναίκες ηλικίας 24-45 ετών με προκαρκινικές αλλοιώσεις, σχεδόν 1 στις 5 μολύνθηκε με περισσότερους από έναν τύπους του HPV.


 

 

Πηγή: iatronet.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού 'Αλμα Ζωής






Σχετικά άρθρα

WinMedica: Καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις για την «επιδημία» των καρδιαγγειακών νοσημάτων
Παρουσιάστηκαν στο 50ό ετήσιο Συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών
Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών
Μόνο 1 στις 5 νέες θεραπείες προέρχεται πλέον από την Ευρώπη
Δωρεάν μετρήσεις πίεσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Στο πλαίσιο του May Measurement Month
Επηρεασμένη πνευμονική λειτουργία και κακό έλεγχο του άσθματος δείχνει έρευνα της ΕΠΕ
Καταγράφεται αυξημένη χρήση κορτικοστεροειδών από το στόμα, παρά τη διαδεδομένη χρήση βιολογικών παραγόντων