Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους φαρμακοποιούς των νοσοκομείων

14/7/2021 3:05:08 μμ
Έως 01/09 θα πρέπει να έχουν κάνει την 1η δόση έναντι της Covid-19
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Λίγο πριν και επισήμως η Ελλάδα εισέλθει στο 4ο κύμα της πανδημίας Covid-19 με το στέλεχος Δ να επικρατεί και στη χώρα μας, οι συναρμόδιοι υπουργοί έδωσαν διευκρινίσεις για τον υποχρεωτικό χαρακτήρα του εμβολιασμού που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Εξειδικεύοντας ο Β. Κικίλιας, τόνισε πως είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε όλες τις δομές υγείας. Έως την 01/09 όλο το προσωπικό θα πρέπει να έχει κάνει την 1η δόση και να ακολουθήσει η 2η βάσει των εμβολιαστικών πρωτοκόλλων.
Ο υπουργός Υγείας συνέστησε σε όλους να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Επίσης ξεκαθάρισε πως θα έρθει νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι δημόσιοι φορείς να προσλαμβάνουν προσωπικό σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται, αφήνοντας σαφέστατα να εννοηθεί πως οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν θα έχουν θέση στο ΕΣΥ. 

«Δημιουργούνται τριμελείς επιτροπές από ιατρούς του ΕΣΥ και πανεπιστημιακούς, ανά υγειονομική περιφέρεια, που θα αξιολογούν αιτήματα εκ μέρους των υπόχρεων για απαλλαγή από τον εμβολιασμό για αποδεδειγμένους λόγους υγείας, κατόπιν ειδικής λίστας εξαιρέσεων που θα προσδιορίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών», σημείωσε.

Υποχρεωτικό εμβολιασμό ή διαφορετικά αναστολή εργασίας αναμένει και όσους εργάζονται συνολικά σε δομές Υγείας ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ, χρονίως πασχόντων και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, δημόσια ή ιδιωτικά. Τα πρόστιμα για όσους παραβαίνουν το σχεδιασμό ορίζονται στα 50 χιλ. € και σε υποτροπή τα 200 χιλ. €.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι σημαίνει αυτό για τους φαρμακοποιούς
Μέσω της ένταξης της FIP σε Διεθνή Συμμαχία






Σχετικά άρθρα

Υπ. Υγείας: Τροπολογία κόβει την ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση φαρμάκων
Με αφορμή σκεύασμα που κόστισε 20 εκατ. ευρώ και τελικά αποσύρθηκε
Τα επικίνδυνα καλλυντικά στο «στόχαστρο» των ευρωπαϊκών αρχών
Αυξημένοι ήταν το 2023 οι έλεγχοι για απαγορευμένα χημικά συστατικά
Να ενισχυθούν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ζητούν οι νεφροπαθείς
Χιλιάδες οι ασθενείς στη χώρα, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος
Ξεκινά η υλοποίηση του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας
Ανάδοχος η ένωση εταιρειών ΟΤΕ-Byte