Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Υποχρεωτικός για όλα τα παιδιά ο εμβολιασμός

19/12/2019 3:27:43 μμ
Η απόφαση θα περιέχεται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στις 7 Ιανουαρίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Υποχρεωτικός θα είναι από τις αρχές του έτους ο εμβολιασμός για όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.

Όπως εξήγησε σε τηλεοπτική εκπομπή «στο νομοσχέδιο που φέρνουμε για τη Δημόσια Υγεία στις 7 Ιανουαρίου, θα υπάρχει πρόβλεψη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών προσχολικής ηλικίας, με τα εμβόλια αυτά τα οποία η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κρίνει ότι πρέπει να εμβολιάζονται».

Ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ο εμβολιασμός των παιδιών πριν από την εγγραφή τους στο εκπαιδευτικό σύστημα είναι προαπαιτούμενο, ενώ υπάρχουν και χώρες, όπως η Γερμανία, οι οποίες προβλέπουν τσουχτερό πρόστιμο για όσους γονείς δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση του υπουργείου Υγείας, ενώ το καλεί να διασφαλίσει την εμβολιαστική κάλυψη των προσφύγων και των ομάδων του πληθυσμού που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και δεν έχουν πρόσβαση σε δομές υγείας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

EFPIA: Παρά τις βελτιώσεις, η φαρμακευτική νομοθεσία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει η Ευρώπη ανταγωνιστική στα φάρμακα
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου