Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Υποχρεωτική για τους διαβητικούς η καταχώρησή τους στο Μητρώο του ΕΟΠΥΥ

21/1/2019 4:25:50 μμ
Διαφορετικά δεν θα εκδίδονται γνωματεύσεις για αναλώσιμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε εφαρμογή τίθεται, από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) το μητρώο ασθενών με διαβήτη και η καταχώρηση είναι υποχρεωτική. Ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι σε περίπτωση που ο ασθενής/ασφαλισμένος δεν είναι καταχωρημένος στο μητρώο τότε δεν θα δύναται να εκδοθεί γνωμάτευση για τα αναλώσιμα υλικά σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και για τα αναλώσιμα υλικά αντλιών έγχυσης ινσουλίνης.

Σχετικά με την καταχώρηση των ασθενών στο μητρώο διαβήτη, ο ΕΟΠΥΥ, προχώρησε στη δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής στην οποία θα πρέπει να εγγραφούν από τους θεράποντες γιατρούς τους οι ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη.

Συγκεκριμένα, ο πιστοποιημένος στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ παθολόγος, παιδίατρος και ενδοκρινολόγος, με τους ίδιους κωδικούς που χρησιμοποιεί για την έκδοση γνωματεύσεων εισέρχεται στην ιστοσελίδα www.eopyy.gov.gr στο πεδίο «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ»-«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ»-«Μητρώο Σακχαρώδη Διαβήτη» και εν συνεχεία ακολουθεί τις συνημμένες οδηγίες για την καταχώρηση του ασθενούς στο μητρώο.

Όταν ένας γιατρός προσπαθήσει να δημιουργήσει νέο φάκελο ασθενή, θα ενημερώνεται από το σύστημα αν είναι ήδη καταχωρημένος η όχι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Οργανισμός επαναλαμβάνει τα κοινά χαρακτηριστικά των παραπλανητικών μηνυμάτων
Με κεντρικό μήνυμα: «Όταν σκέφτεσαι την υγεία σου, σκέψου τον φαρμακοποιό σου»






Σχετικά άρθρα

PhARMA Innovation Forum: Επιμένει ο εκτροχιασμός του νοσοκομειακού clawback
Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για σημαντική μείωση στα σημειώματα Β' εξαμήνου
ΤΑΥΦΕ-ΠΑΔΑ: Η άρση της υποχρεωτικότητας είναι κόντρα στο ευρωπαϊκό κεκτημένο
Ηχηρά μηνύματα για την αντισυνταγματικότητα του μέτρου στη ΔΕΘ
Λ. Μπαρμπετάκη: Τα 50 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Καινοτομίας δεν επαρκούν
Το PIF ζητά Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ πολιτείας-φαρμακοβιομηχανίας
ΦΥΚ: Την άλλη εβδομάδα στα φαρμακεία… αλλά άφαντες οι διαδικαστικές λεπτομέρειες
Στελέχη του κλάδου σχολιάζουν τις κυβερνητικές δηλώσεις στη ΔΕΘ