Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Servier Hellas: Μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Διακρίθηκε ως Top Employer Greece 2022 και Top Employer Europe 2022

Υπογραφή συμφωνίας Lavipharm και Pfizer

18/8/2008
H Pfizer Hellas κυκλοφορεί στην Ελλάδα το Trinipatch της Lavipharm
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Σημαντική συμφωνία co-marketing του διαδερμικού συστήματος νιτρογλυκερίνης για την στηθάγχη υπέγραψαν η Lavipharm και η Pfizer Hellas. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, το προϊόν θα διατίθεται στην ελληνική αγορά από το δίκτυο πωλήσεων της Pfizer Hellas και θα κυκλοφορεί με τη διεθνώς κατοχυρωμένη ονομασία «Trinipatch» της Lavipharm. Το Trinipatch παράγεται στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της Lavipharm στην Παιανία και η εμπορική του διάθεση από τη Pfizer Hellas θα ξεκινήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το Trinipatch της Lavipharm είναι ένα διαδερμικό σύστημα νιτρογλυκερίνης για την αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου και της καρδιακής ανεπάρκειας. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα διαδερμικό σύστημα 3ης γενιάς, που εξασφαλίζει ταχεία έναρξη δράσης και παρέχει υψηλή αποδέσμευση του δραστικού συστατικού, ενεργώντας αποτελεσματικά και με ασφάλεια. H Lavipharm κυκλοφορεί το ίδιο προϊόν στην Ελλάδα με την εμπορική ονομασία Nitrong TTS, ενώ το εξάγει ως Trinipatch σε πολλές χώρες (Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο, Καναδά), όπου διατίθεται από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Τα Διαδερμικά Συστήματα Χορήγησης Φαρμάκων (Transdermal Drug Delivery Systems, TDDS) αποτελούν μία από τις φαρμακευτικές τεχνολογίες, όπου δραστηριοποιείται η Lavipharm Laboratories Inc., η θυγατρική εταιρεία στις Η.Π.Α. Πρόκειται για επιθέματα που επικολλώνται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος και επιτρέπουν σε ορισμένες φαρμακευτικές ουσίες να διαπερνούν τα στρώματα του δέρματος και να εισχωρούν στο αίμα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lavipharm, Θανάσης Λαβίδας, σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη συνεργασία είπε: «Η συμφωνία μας με τη Pfizer, φαρμακευτική εταιρεία που κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως, είναι άλλη μια επιβεβαίωση της πορείας μας στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης. Το Trinipatch, το διεθνές προϊόν της Lavipharm που πωλείται με επιτυχία εδώ και 10 χρόνια, αποτελεί σημαντική δύναμη στη φαρέτρα των προϊόντων μας. Πιστεύω ότι αυτή η συμφωνία με τη Pfizer θα είναι η αρχή μιας σειράς συνεργασιών στο μέλλον».

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Pfizer Hellas, Κατερίνα Καρέλλα, δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία της Pfizer Hellas με τη Lavipharm υπηρετεί την παγκόσμια φιλοσοφία της Pfizer, όπου ο τομέας Έρευνας και Ανάπτυξης βρίσκεται στις προτεραιότητες της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας. Η συνεργασία μας με την Lavipharm, μία αμιγώς ελληνική εταιρεία με διεθνή δράση, είναι μία κίνηση εμπιστοσύνης και έμπρακτης στήριξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας και των καινοτόμων πρωτοβουλιών των ελληνικών επιχειρήσεων».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ίσως να πλησιάζει το τέλος της πανδημίας
Διακρίθηκε ως Top Employer Greece 2022 και Top Employer Europe 2022


Σχετικά άρθρα

Servier Hellas: Μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Διακρίθηκε ως Top Employer Greece 2022 και Top Employer Europe 2022
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ δίπλα στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα
Ανακαίνισε τους χώρους φιλοξενίας του Ιδρύματος
ISOPLUS: Ακόμη μία χρονιά δίπλα σε όσους είχαν ανάγκη
Με μια σειρά προγραμμάτων ΕΚΕ
Φαρμακευτική εταιρεία προσέλαβε την Jennifer Aniston
Για τις ανάγκες ενημερωτικής καμπάνιας για την αϋπνία