Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Υπό προστασία 100 παλιά και καταξιωμένα φάρμακα

13/3/2024 12:24:30 πμ
Επίσης μέρος των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους επιστρέφει στα φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα φαρμακεία θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας το επόμενο διάστημα, με τη «σφραγίδα» του υπουργείου Υγείας. Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα της χθεσινής ημερίδας για τη φαρμακευτική πολιτική που διοργάνωσε ο ΠΦΣ. 


Όπως είπε στο f.daily ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Απόστολος Βαλτάς, ήταν η πρώτη εκδήλωση που συγκέντρωσε εκπροσώπους από όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο του φαρμάκου και έγιναν σημαντικές ανακοινώσεις δια στόματος 'Aδωνη Γεωργιάδη. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην πολυαναμενόμενη για τον κλάδο «επιστροφή» μέρους των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους στα φαρμακεία που συζητείται ήδη μεταξύ φαρμακοποιών και υπουργείου, ταυτόχρονα με την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας αλλά και τον ρόλο που θα αναλάβουν οι φαρμακοποιοί στην πρόληψη και στην έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Εκατό φάρμακα τίθενται υπό προστασία και αυξάνεται η τιμή τους

Αναφορικά με την αγορά του φαρμάκου γενικότερα, ο Σύμβουλος Φαρμακευτικής Πολιτικής του υπουργού Υγείας Μπάμπης Καραθάνος ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα αναλάβει να «προστατέψει» εκατό καταξιωμένα, παλιά και φθηνά φάρμακα, ελληνικά και πρωτότυπα, τα οποία κινδυνεύουν να μείνουν εκτός αγοράς, δίνοντάς τους νέες τιμές στο επόμενο Δελτίο Τιμών. Δημιουργείται έτσι μια επιβάρυνση για τη φαρμακευτική πολιτική ύψους 35 εκατ. ευρώ, ωστόσο στόχος είναι να μην αναγκαστούν οι εταιρείες να αποσύρουν τα πολύτιμα αυτά σκευάσματα.

Β. Μπιρλιράκης: Να κλείσουν οι φαρμακαποθήκες «σκούπα»

Τέλος στην ίδια εκδήλωση, ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ Βασίλης Μπιρλιράκης δήλωσε με έμφαση, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει η αγορά του χονδρεμπορίου να απαλλαγεί από τις φαρμακαποθήκες εκείνες που στεγάζονται σε χώρους λίγων τετραγωνικών και δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να εξάγουν φάρμακα, χωρίς να εξυπηρετούν τους ασθενείς της χώρας μας. Ο ίδιος επίσης υποστήριξε ότι τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους πρέπει να επιστρέψουν συνολικά στα ιδιωτικά φαρμακεία και όχι μέρος αυτών, παρά τα όσα ειπώθηκαν νωρίτερα από τον υπουργό Υγείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκάθαρα προς τη σωστή κατεύθυνση η απόφαση, σχολιάζει στο f.daily ο Γενικός Διευθυντής του ΣΦΕΕ
Διότι παρατηρείται αύξηση στους δείκτες κτηνιατρικών δαπανών


Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Νέα σύνθεση στο Διοικητικό Συμβούλιο
Λόγω εκλογής μελών στο Δ.Σ. του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης
ΠΦΣ: Νέες προδιαγραφές για τα λογισμικά φαρμακείων
Απαιτούνται για την επισύναψη της κάρτας ΕΚΑΑ
Την εξέλιξη του επαγγέλματος του φαρμακοποιού θα υποστηρίξει η FIP
Στην 77η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας
Η κατάλληλη διατροφή κατά τη διάρκεια αγωγής με στατίνες
Δώστε τη σωστή συμβουλή προς τον ασθενή με τη βοήθεια της f-anazitisi