Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ύπο έρευνα μια καινοτόμα θεραπεία για το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα

4/10/2017 10:10:14 πμ
Ο FDA επισπεύδει τις διαδικασίες για την αξιολόγηση του φαρμάκου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ως σημαντικά καινοτόμα θεραπεία (breakthrough therapy) χαρακτήρισε ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ το cemiplimab, φάρμακο που ενδείκνυται σε μεταστατικό ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα δέρματος (CSCC) ενηλίκων.


Το cemiplimab αποτελεί ένα υπό έρευνα ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που στοχεύει την πρωτεΐνη PD-1 και απευθύνεται στη θεραπεία ασθενών με τοπικά προχωρημένο και ανεγχείρητο ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα δέρματος (CSCC), το 2ο πιο θανατηφόρο τύπο καρκίνου του δέρματος μετά το μελάνωμα.

Προς το παρόν βρίσκεται υπό κλινική ανάπτυξη και έχει δώσει θετικά προκαταρκτικά αποτελέσματα σε κλινική μελέτη Φάσης 1, στην οποία συμμετείχαν περίπου 400 ασθενείς. Ωστόσο η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του δεν έχουν αξιολογηθεί πλήρως από καμία ρυθμιστική αρχή.


Ο χαρακτηρισμός «breakthrough therapy» δημιουργήθηκε προκειμένου να επισπεύδει την ανάπτυξη και αξιολόγηση φαρμάκων για τη θεραπεία σοβαρών ή απειλητικών για τη ζωή παθήσεων. Αν και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα έχει καλή πρόγνωση, εφόσον διαγνωσθεί εγκαίρως, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επιθετικό όταν εξελιχθεί σε προχωρημένα στάδια.Οι ασθενείς σε αυτό το στάδιο είναι δυνατό να παραμορφωθούν εξαιτίας των πολλαπλών επεμβάσεων για την απομάκρυνση όγκων στην επιφάνεια του δέρματος, στο κεφάλι, στον τράχηλο, τον λαιμό και άλλα μέρη του σώματος.


Η θεραπεία αναπτύσσεται από τις εταιρείες από τη Sanofi και τη Regeneron Pharmaceuticals Inc., οι οποίες προσδοκούν ότι θα υποβάλουν αίτηση για άδεια βιολογικού προϊόντος για το cemiplimab στον FDA, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας






Σχετικά άρθρα

Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους
ΕΠΕ: Εκστρατεία ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης με πρωταγωνιστές - έκπληξη
Μεταφέρει το μήνυμα: «Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο;»