Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

5ο Συνέδριο ΠΕΙΦΑΣΥΝ Φαρμακείο: Αύριο ένα νέο Επάγγελμα
Αναβάθμιση του ρόλου των φαρμακοποιών μετά την πανδημία
ΠΣΒΑΚ: Ποιοτικούς στόχους βιωσιμότητας θέτουν οι εταιρείες καλλυντικών
Σύμφωνα με έρευνα από το Γερμανικό Σύνδεσμο Καλλυντικών IKW

Υπεγράφη συμφωνία Ελλάδας-Αυστρίας για τη δωρεάν νοσηλεία ασθενών

11/12/2018 1:14:40 μμ
Πολλοί Έλληνες κατέφευγαν στη Βιέννη για μεταμοσχεύσεις αλλά πλήρωναν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στην υπογραφή Διοικητικής Συμφωνίας για τις αποζημιώσεις παροχών ασθενείας σε είδος, προχώρησαν ο ΕΟΠΥΥ και η Ομοσπονδία ασφαλιστικών φορέων Αυστρίας (Hauptverband der Österreichischen Sozialversicherungsträger).

Η Συμφωνία υπεγράφη την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 στο πλαίσιο Διμερών Συνομιλιών στη Βιέννη, τις οποίες πραγματοποίησε η Διεύθυνση Διεθνών Ασφαλιστικών Σχέσεων του ΕΟΠΥΥ ενεργώντας ως Οργανισμός Σύνδεσης της χώρας μας (σύμφωνα με τους Κανονισμούς 883/2004 και 987/2009 (ΕΚ)).


Προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις και αμοιβαία εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των Οργανισμών Σύνδεσης των δύο κρατών μελών. Κύριο όφελος της Συμφωνίας είναι η αποκατάσταση και εδραίωση αισθήματος πίστης και εμπιστοσύνης προς τον ΕΟΠΥΥ και συνακόλουθα προς τη χώρα μας, με στόχο την απρόσκοπτη χορήγηση περίθαλψης σε ασφαλισμένους ελληνικών φορέων κοινωνικής ασφάλισης στο έδαφος της Αυστρίας. Η εικόνα εξωστρέφειας που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ο Οργανισμός, η ομαλοποίηση των πληρωμών προς τους παρόχους Υγείας, η απομείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών καθώς και ο γενικότερος εξορθολογισμός των δαπανών, συνετέλεσαν στην επίτευξη της Συμφωνίας.


Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Σύνδεσης της Αυστρίας δεσμεύτηκε ως προς την πλήρη αποδοχή του Ευρωπαϊκού φορητού εντύπου S2 GR που αφορά στο «Δικαίωμα προγραμματισμένης θεραπευτικής αγωγής» από τον Ιανουάριο 2019, από το Δίκτυο Παρόχων Υγειονομικής Περίθαλψης της Αυστρίας και ειδικότερα από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Βιέννης (ΑΚΗ), στο οποίο παραπέμπεται για μεταμόσχευση πνευμόνων μεγάλος αριθμός Ελλήνων ασθενών πασχόντων από κυστική ή πνευμονική ίνωση μέσω του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και από το St Anna Kinderspital Παιδιατρικό Νοσοκομείο.


Επισημαίνεται ότι από το έτος 2016 το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Βιέννης απαιτούσε την κατάθεση χρηματικής προκαταβολής για την εισαγωγή Ελλήνων ασθενών προς μεταμόσχευση ή για προ-μεταμοσχευτικό έλεγχο και για τους λοιπούς επανελέγχους, κατόπιν εντολών από το υπουργείο Υγείας της Αυστρίας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΥΥ ανταποκρίθηκε πλήρως στα αιτήματα Ελλήνων ασθενών για μεταμοσχεύσεις στο εν λόγω Νοσοκομείο καθ' όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αποπληρώνοντας προκαταβολικά υψηλά ποσά προκειμένου να μη διακυβευθεί η ασφάλεια και η ζωή τους. Επιπρόσθετα, προέβλεψε στο νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) την πλήρη αποζημίωση των δαπανών νοσηλείας εκτός Ελλάδας σε περιπτώσεις μεταμόσχευσης συμπαγών οργάνων όταν πραγματοποιούνται με ή χωρίς αποδοχή του S2 GR σε κράτη μέλη της Ε.Ε. ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έρευνα της Convert Group μεταξύ 96 χωρών
Στην περίπτωση που τα φαρμακεία κληθούν να καταβάλλουν clawback


Σχετικά άρθρα

ΠΟΕ: Καμία συμφωνία για την άρση της πατέντας των εμβολίων Covid-19
Η πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί και από τα 164 μέλη του Οργανισμού
Έτοιμη η εφαρμογή COVID FREE GR
Για την επαλήθευση των πιστοποιητικών εμβολιασμού
Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους φαρμακοποιούς των νοσοκομείων
Έως 01/09 θα πρέπει να έχουν κάνει την 1η δόση έναντι της Covid-19
Πώς θα οχυρωθούμε έναντι της COVID-19
Ο ΣΦΕΕ καταθέτει τις προτάσεις του