Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Υπάρχει μια φυσική μυρωδιά που καταπολεμά το στρες

8/3/2017 1:05:39 μμ
Αρκεί η εισπνοή για δέκα λεπτά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια νέα, σημαντική ιδιότητα του λεμονιού έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα με τα πλεονεκτήματά του και έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του άγχους.

Μια επιστημονική ομάδα στην Ιαπωνία, με επικεφαλής τους Tamaki Matsumoto, Hiroyuki Asakura και Tatsuya Hayashi, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η μυρωδιά του λεμονιού αλλά και άλλων εσπεριδοειδών που ανήκουν στην οικογένεια των κιτροειδών, μπορούν να κατευνάσουν το άγχος με απόλυτα φυσικό τρόπο.


Τα πορίσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο «Journal of Alternative and Complementary Medicine» της αμερικάνικης National Library of Medicine αφού πρώτα η ομάδα μελέτησε 20 υγιείς εθελόντριες οι οποίες για περίπου δέκα λεπτά εισέπνευσαν τη μυρωδιά από το yuzu, ένα γιαπωνέζικο εσπεριδοειδές που θυμίζει το λεμόνι.


Μετά το πέρας των δέκα λεπτών αλλά και περίπου μετά από μισή ώρα από το πείραμα, ειδικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν, απέδειξαν πως οι ορμόνες που ευθύνονται για το στρες, την κούραση και τη νευρικότητα είχαν μειωθεί σημαντικά.


Οι ερευνητές τονίζουν πως αυτή η διαπίστωση μπορεί να τους οδηγήσει σε περαιτέρω συμπεράσματα για την καταστολή των παραγόντων που αυξάνουν το στρες, επιβαρύνοντας σημαντικά το νευρικό σύστημα.


Το λεμόνι είναι γνωστό για τις αντιβακτηριακές και αντι-ιικές του ιδιότητες, μπορεί επίσης να ενισχύσει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ δρα και λιποδιαλυτά. Θεωρείται τροφή πλούσια σε βιταμίνη C, Β, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ένζυμα, αντιοξειδωτικά, και φυτικές ίνες. Επίσης είναι γνωστή η συμβολή του στην εξισορρόπηση του pH, ενώ το κιτρικό οξύ που περιέχει εξαλείφει τις εναποθέσεις ασβεστίου στις αρτηρίες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Συμβάλλουν στην πρόληψη, στη διαχείριση ακόμα και στη θεραπεία






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους