Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Υπ. Υγείας: «Δεν προκύπτουν ελλείψεις φαρμάκων»

5/10/2023 10:45:11 μμ
Καλύπτονται από τα ελληνικά γενόσημα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η δημιουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Παρακολούθησης Διακίνησης Φαρμάκων (Η.Σ.Πα.Δι.Φ.), με το οποίο θα προβλέπονται και θα αντιμετωπίζονται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα οι ελλείψεις στην αγορά, ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής.

Όπως αναφέρεται στη διάταξη, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, φυσικά και νομικά πρόσωπα, υποχρεώνονται να καταχωρίζουν τα απαραίτητα στοιχεία για τη διακίνηση και την πώληση φαρμάκων στο νέο σύστημα.


Πάντως, σε προηγούμενη ανακοίνωση, το υπ. Υγείας υποστήριξε πως «από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτουν ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, καθώς η μη διαθεσιμότητα ορισμένων καλύπτεται από τα αντίστοιχα γενόσημα», ενώ επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι τελευταία σε ελλείψεις φαρμάκων σε όλη την Ευρώπη.

ΟΣΦΕ: «Να επιμείνει η πολιτεία στις απαγορεύσεις εξαγωγών»

Η ΟΣΦΕ καλεί την πολιτεία να επιμείνει στην πολιτική της απαγόρευσης του παράλληλου εμπορίου για τους απαραίτητους κωδικούς φαρμάκων. Όπως αναφέρει, οι απαγορεύσεις έχουν φέρει θετικά αποτελέσματα και η άρση τους θα οδηγήσει πάλι στην «εξαφάνιση» κωδικών φαρμάκων. Ζητά επίσης να επιταχυνθεί η δημιουργία του ΗΣΠΑΔΙΦ, ενώ τονίζει με έμφαση πως «η αποστολή των ΣΥΦΑ είναι ευθυγραμμισμένη με την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενών της πατρίδας».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μια κατηγορία προϊόντων με αυξημένη ζήτηση






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή