Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ξεσπούν οι γιατροί της ΠΦΥ και του ΕΟΠΥΥ για το νομοσχέδιο «Γιατρός για όλους»

13/4/2022 3:15:50 πμ
Εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στο gatekeeping, στο σύστημα αμοιβών και στην κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ από ιδιώτες γιατρούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έντονες αντιδράσεις ξέσπασαν από τους γιατρούς της ΠΦΥ και του ΕΟΠΥΥ κατά του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Το Συντονιστικό Όργανο ΠΦΥ ζητά να ανακληθεί η διαδικασία ψήφισης του νομοσχέδιου και να ξεκινήσει νέα διαπραγμάτευση με το υπουργείο Υγείας σε μηδενική βάση. 

Στο ίδιο κλίμα το Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) απορρίπτει ως «καταχρηστικά και προσβλητικά για το ιατρικό επάγγελμα τα άρθρα που αναφέρονται στην προτεινόμενη σύνθεση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, της διανομής των 4.000.000 ευρώ στο προσωπικό του ΕΟΠΥΥ που ασκεί ελεγκτικό έργο και στην καταχρηστική πολιτική επιστράτευση των ιδιωτών ιατρών για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ΕΣΥ». Παράλληλα η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ εκφράζει την έκπληξη της για το γεγονός ότι το νομοσχέδιο περιέχει άρθρα που αντιβαίνουν σε αυτά που παρουσιάστηκαν από τον υπουργό σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 24/03/2022. 

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι και οι δύο φορείς αντιτίθενται στην υποχρεωτική κάλυψη αναγκών του ΕΣΥ από ιδιώτες γιατρούς, στο σύστημα υποχρεωτικών παραπομπών (gatekeeping) από το προσωπικό ιατρό όσον αφορά την πρόσβαση στα νοσοκομεία, στο σύστημα αμοιβής των ιατρών per capita και όχι ανά πράξη και περίπτωση, στην κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και της εκπροσώπησης του ΠΙΣ στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ κ.ά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απάντηση σε επιστολές των εργαστηριακών γιατρών σχετικά με τη μηδενική συμμετοχή σε εξετάσεις
'Αμεσα θα συμμετέχουν στην προσπάθεια και τα ιδιωτικά φαρμακεία


Σχετικά άρθρα

Ιουλία Τσέτη: Απαιτείται fast forward στη συνεργασία επιχειρήσεων-κυβερνήσεων
Για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης
ΕΟΠΥΥ: Τα κόστη των πληγέντων της Θεσσαλίας θα καλυφθούν από το υπουργείο
Απάντηση σε επιστολές των εργαστηριακών γιατρών σχετικά με τη μηδενική συμμετοχή σε εξετάσεις
Εντοπίστηκε κύκλωμα που εξήγαγε από την Ελλάδα χάπια πρεγκαμπαλίνης
Στην Εισαγγελία οι δικογραφίες εις βάρος των εμπλεκομένων
Σε διαβούλευση η διάταξη για το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των ελλείψεων
Θα βρίσκεται σε εξέλιξη έως τις 26 Σεπτεμβρίου