Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ξεσπούν οι γιατροί της ΠΦΥ και του ΕΟΠΥΥ για το νομοσχέδιο «Γιατρός για όλους»

13/4/2022 3:15:50 πμ
Εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στο gatekeeping, στο σύστημα αμοιβών και στην κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ από ιδιώτες γιατρούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έντονες αντιδράσεις ξέσπασαν από τους γιατρούς της ΠΦΥ και του ΕΟΠΥΥ κατά του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Το Συντονιστικό Όργανο ΠΦΥ ζητά να ανακληθεί η διαδικασία ψήφισης του νομοσχέδιου και να ξεκινήσει νέα διαπραγμάτευση με το υπουργείο Υγείας σε μηδενική βάση. 

Στο ίδιο κλίμα το Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) απορρίπτει ως «καταχρηστικά και προσβλητικά για το ιατρικό επάγγελμα τα άρθρα που αναφέρονται στην προτεινόμενη σύνθεση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, της διανομής των 4.000.000 ευρώ στο προσωπικό του ΕΟΠΥΥ που ασκεί ελεγκτικό έργο και στην καταχρηστική πολιτική επιστράτευση των ιδιωτών ιατρών για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ΕΣΥ». Παράλληλα η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ εκφράζει την έκπληξη της για το γεγονός ότι το νομοσχέδιο περιέχει άρθρα που αντιβαίνουν σε αυτά που παρουσιάστηκαν από τον υπουργό σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 24/03/2022. 

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι και οι δύο φορείς αντιτίθενται στην υποχρεωτική κάλυψη αναγκών του ΕΣΥ από ιδιώτες γιατρούς, στο σύστημα υποχρεωτικών παραπομπών (gatekeeping) από το προσωπικό ιατρό όσον αφορά την πρόσβαση στα νοσοκομεία, στο σύστημα αμοιβής των ιατρών per capita και όχι ανά πράξη και περίπτωση, στην κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και της εκπροσώπησης του ΠΙΣ στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ κ.ά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών