Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ξεκίνησε η on line παρακολούθηση του αποθέματος φαρμάκων

23/1/2024 3:54:35 πμ
Στόχος της παραγωγικής λειτουργίας του ΗΣΠΑΔΙΦ είναι η αντιμετώπιση των ελλείψεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ξεκίνησε η on line παρακολούθηση, από το υπ. Υγείας, του αποθέματος και της διακίνησης επιλεγμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση των ελλείψεων φαρμάκων. 


Πρόκειται για τη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Παρακολούθησης Διακίνησης Φαρμάκων (ΗΣΠΑΔΙΦ), της πλατφόρμας δηλαδή που επιτρέπει τον υπολογισμό του αποθέματος σε όλα τα σημεία της εφοδιαστικής αλυσίδας συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικών φαρμακείων. Με την πλήρη λειτουργία του, το σύστημα θα παρέχει τη δυνατότητα διαχείρισης του αποθέματος για την αντιμετώπιση των ελλείψεων, κατόπιν ανάλυσης πραγματικών δεδομένων από το αρμόδιο υπουργείο και την ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί για την παρακολούθηση των φαρμακευτικών ελλείψεων.


Η εξέλιξη του συστήματος περιλαμβάνει την ανάπτυξη και την υλοποίηση αλγορίθμων που θα επιτρέπουν με πολυπαραγοντικά κριτήρια (όπως επιδημιολογικά δεδομένα, στοιχεία αγοράς, ιστορικά δεδομένα καταναλώσεων κτλ.), τη δημιουργία ενός καινοτόμου προβλεπτικού μοντέλου φαρμακευτικών ελλείψεων. Σε αυτό θα συμβάλει η χρήση τεχνητής νοημοσύνης μέσα από τη συνεργασία με ερευνητικούς φορείς. 


Τέλος, το ΗΣΠΑΔΙΦ θα μπορεί να υποστηρίζει μία κινητή εφαρμογή (mobile app), κατάλληλα προσαρμοσμένη στις ανάγκες των πολιτών, με σκοπό τη διευκόλυνσή τους στην αναζήτηση και την εύρεση κρίσιμων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παρουσιάζονται στην ετήσια έκθεση των δράσεών της
Παρουσιάστηκαν από το Health Hub






Σχετικά άρθρα

Ην. Βασίλειο: Κατασχέθηκαν 2000 δόσεις παράνομων GLP-1 φαρμάκων
Σε διαρκή έρευνα ο οργανισμός φαρμάκων και η αστυνομία
Σύσσωμες οι εταιρείες φαρμάκων και καλλυντικών στην Ε.Ε. διαμαρτύρονται
Για την εφαρμογή της Οδηγίας Επεξεργασίας Αστικών Λυμάτων
Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος του η εκτέλεση 60 χιλιάδων συνταγών ΦΥΚ ανά μήνα στα ιδιωτικά φαρμακεία
Μαζί με τις αποστολές κατ'οίκον θα φτάσουν τις 90 χιλιάδες
ΕΟΦ: Νέα απόφαση απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Περιλαμβάνει 80 φαρμακευτικά σκευάσματα