Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ξεκίνησαν οι διαδικασίες ανατιμολόγησης για 7.400 φάρμακα

21/2/2018 10:42:06 πμ
Θα ολοκληρωθούν έως το Μάιο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ η σχετική λίστα φαρμάκων που περιέχει περίπου 7.400 σκευάσματα (προϊόντα αρνητικής λίστας, προϊόντα αίματος κλπ), για τα οποία οι φαρμακευτικές εταιρείες καλούνται να αποστείλουν τυχόν παρατηρήσεις για προσθήκες ή διαγραφές προϊόντων, μέχρι την Παρασκευή 23-02-2018.

Μέσω αυτής της διαδικασίας ο Οργανισμός Φαρμάκων ξεκινά τις διαδικασίες ανατιμολόγησης προκειμένου να εκδοθεί το νέο Δελτίο Τιμών και αυτό αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στους επόμενους τρεις μήνες.


Για την υποβολή στοιχείων/φύλλων έρευνας θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση, ενώ η ημερομηνία συναλλαγματικής ισοτιμίας που θα χρησιμοποιηθεί είναι αυτή της 1ης Μαρτίου 2018.


Αιτήματα διαγραφής φαρμάκων πρέπει να υποβάλλονται από τις φαρμακευτικές εταιρείες μόνο στην περίπτωση που επιθυμούν να αποσύρουν το προϊόν τους από την αγορά.

 

Δείτε τη λίστα με τα σκευάσματα που θα ανατιμολογηθούν εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μέσω νέου νόμου που αφορά το ΤΕΑ
Ενόψει των αρχαιρεσιών του ΠΦΣ στις 28/06






Σχετικά άρθρα

200% δασμούς στα γενόσημα ανακοίνωσε ο Τραμπ
Η πολιτική θα ξεκινήσει το 2028
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας & Κύπρου στον τομέα του φαρμάκου
Στελέχη του ΕΟΦ συναντήθηκαν με τον Κύπριο υπουργό Υγείας
ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν χιλιάδες παράνομα συμπληρώματα διατροφής
Στην υπόθεση εμπλέκονται φαρμακείο και εταιρεία στην Αττική
150.000 συνταγές ΦΥΚ κατΆ οίκον τον τελευταίο χρόνο
Παράλληλα 14 χιλιάδες εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά φαρμακεία