Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Απ. Βαλτάς: «Έχετε μπερδέψει την υπηρεσία με τη λιανική πώληση»
Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΦΣ για τα rapid test στο 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1% σημείωσε το 2020 ο αριθμός των φαρμακείων στη χώρα
Λειτουργήσαν 99 φαρμακεία επιπλέον
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ: Μεγάλη επιτυχία στο webinar για τον εμβολιασμό COVID-19
Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία MSD

Ξεκινάει η μελέτη και ανάπτυξη εμβολίων κατά του νέου στελέχους του κοροναϊού

28/1/2020 3:58:25 μμ
Τρία προγράμματα χρηματοδοτεί η CEPI
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τρία προγράμματα για την ανάπτυξη εμβολίων κατά του νέου κοροναϊού χρηματοδοτεί η CEPI, μια σύμπραξη δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών που αναλαμβάνει την οικονομική υποστήριξη και το συντονισμό ανάπτυξης εμβολίων για μολυσματικές ασθένειες με έδρες στη Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά την αμερικανική βιοτεχνολογική εταιρεία Moderna Inc., η οποία θα ξεκινήσει -σε συνεργασία με ομοσπονδιακούς ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID)- τις προκλινικές δοκιμές και μια μελέτη φάσης Ι σε ένα mRNA εμβόλιο που είναι υποψήφιο για την αντιμετώπιση του νέου στελέχους του κοροναϊού.

Ακολουθεί η αμερικανική Inovio Pharmaceuticals που απέκτησε χρηματοδότηση ύψους 9 εκατομμυρίων δολαρίων από τη CEPI για την κάλυψη του κόστους ανάπτυξης ενός εμβολίου με την ονομασία INO-4800. Η ανάπτυξή του βασίζεται σε μια πλατφόρμα της Inovio που, σύμφωνα με την εταιρεία, επιτρέπει την ταχεία παραγωγή του ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα σε αναδυόμενες απειλές επιδημιών.

Τέλος η CEPI συνεργάζεται και με το Πανεπιστήμιο του Queensland.

Εκτός από τις παραπάνω προσπάθειες, το Baylor College of Medicine στο Τέξας των ΗΠΑ διαθέτει ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη νέων εμβολίων κατά των κοροναϊών που προκαλούν σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS) και αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS) και τώρα, σύμφωνα με το Fierce Pharma, συνεργάζεται με το NIAID και επιστήμονες στη Νέα Υόρκη και τη Σαγκάη, ώστε να εξετάσουν αν τα εμβόλια αυτά θα μπορούσαν να προστατεύσουν από το νέο στέλεχος.

Αντίστοιχες ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού έχουν γίνει από τις εταιρείες Novavas και Vir Biotechnology, από το Purdue University αλλά και από τη ρωσική ρυθμιστική αρχή για την ασφάλεια των καταναλωτών (Rospotrebnadzor).

Επίσης η Gilead εξετάζει την προοπτική να χρησιμοποιηθεί το αντι-ιικό της φάρμακο remdesivir, σύμφωνα με το Reuters.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου τονίζει ότι το θέμα πρέπει να τεθεί άμεσα προς συζήτηση


Σχετικά άρθρα

Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής
DEMO ABEE: Πλατινιένο, Χρυσό και Χάλκινο Βραβείο στα Healthcare Business Awards 2021
Η εταιρεία βραβεύτηκε για την προσφορά της