Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Servier Hellas: Μεταξύ των κορυφαίων εργοδοτών στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Διακρίθηκε ως Top Employer Greece 2022 και Top Employer Europe 2022

Ξεκινά το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων

8/3/2018 12:57:01 μμ
Διευκρινίσεις από την πρόεδρο του ΕΟΦ, Κατερίνα Αντωνίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ξεκινά η αναβάθμιση των συστημάτων και η επικαιροποίηση των αρχείων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), ως προς τα κυκλοφορούντα στην Ελλάδα ιατροτεχνολογικά προϊόντα!


Η πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Ο.Φ., Αικατερίνη Αντωνίου, καλεί τους κατασκευαστές με έδρα την Ελλάδα, τους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους (κατασκευαστών εκτός Ε.Ε.) και τους διανομείς, που θέτουν ιατροτεχνολογικά προϊόντα στην ελληνική αγορά, να καταχωρίσουν άμεσα στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μητρώο του Ε.Ο.Φ. τα στοιχεία της έδρας τους και τα ιατροτεχνολογικά τους προϊόντα.


Η εφαρμογή του Μητρώου θα ξεκινήσει στις 12/03/2018, ενώ η καταληκτική ημερομηνία καταχώρισης των ήδη εγγεγραμμένων προϊόντων είναι στις: 15/6/2018.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, η χρήση της εφαρμογής θα γίνεται σταδιακά από τους οικονομικούς φορείς και θα ξεκινήσει από τους:

  • κατασκευαστές με έδρα την Ελλάδα που διαθέτουν στην ελληνική αγορά ιατροτεχνολογικά προϊόντα κατηγορίας Ι, συστήματα/σύνολα, επί παραγγελία & in vitro διαγνωστικά, υπό την επωνυμία τους
    &
  • εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους με έδρα την Ελλάδα και κατασκευαστές, οι οποίοι βρίσκονται εκτός Ε.Ε., για ιατροτεχνολογικά προϊόντα κατηγορίας Ι, συστήματα/σύνολα, επί παραγγελία & in vitro διαγνωστικά.

Επισημαίνεται ότι η καταχώριση των προϊόντων από τους παραπάνω φορείς, οι οποίοι έχουν βεβαιώσεις εγγραφής σε ισχύ, θα ξεκινήσει με τα ήδη εγγεγραμμένα στο Μητρώο του Ε.Ο.Φ. (Αίτηση Αρχείου) και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από την καταχώριση νέων προϊόντων, ώστε να μην απαιτείται εκ νέου, το ήδη καταβληθέν παράβολο.


Μέχρι την ολοκλήρωση και υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης Αρχείου, οι παραπάνω φορείς μπορούν, αν απαιτείται, να υποβάλλουν στον Ε.Ο.Φ. συμπληρωματικές αιτήσεις εγγραφής.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Επικαιροποιημένος Κατάλογος των προϊόντων που έχουν κοινοποιηθεί στο Μητρώο Ι/Π


Σχετικά άρθρα

ΗΔΙΚΑ: Περισσότερα από 3 εκατ. ΑΜΚΑ έχουν άυλη συνταγογράφηση
Επί του συνόλου των συνταγών το 40% είναι άυλες
ΕΟΦ: Αίρει την απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών εντός της Ε.Ε.
Υπάρχουν πάντως κυρώσεις για όσες εταιρείες δεν καλύπτουν την ελληνική αγορά με φάρμακα
Οριστικά εκτός Ε.Σ.Υ. οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί;
Ο υπουργός Υγείας είναι υπέρ του μέτρου αν και την τελική απόφαση θα πάρει η κυβέρνηση
Μέσω ΑΑΔΕ τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών
Το πρόστιμο θα εμφανίζεται στις πληροφορίες οφειλών και στην κατηγορία οφειλής