Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ξεκινά η συζήτηση των χωρών του Νότου για φθηνά ΦΥΚ

21/7/2016 10:18:33 πμ
Κοινή διαπραγμάτευση για καλύτερες τιμές στα κράτη που βρίσκονται σε κρίση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, η πολυμερής συνάντηση των εκπροσώπων των υπουργείων Υγείας από χώρες του ευρωπαϊκού Νότου με στόχο την ανάπτυξη κοινών δράσεων στο πεδίο της φαρμακευτικής πολιτικής.


Σκοπός αυτής της διακρατικής συνεργασίας είναι η επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για τα δημόσια συστήματα υγείας στην Ευρώπη μέσω της κοινής διαπραγμάτευσης τιμών για τα καινοτόμα και ακριβά φάρμακα, διασφαλίζοντας και την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε νέες αποτελεσματικές θεραπείες αλλά και τη βιωσιμότητα των Συστημάτων Υγείας. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, όπως έχει δηλώσει κατΆ επανάληψη ο κ. Ξανθός, είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και ποιότητας του κοινωνικού κράτους να αναθεωρήσουμε τους κανόνες ενός παιχνιδιού που δεν είναι ισότιμο και δίκαιο και να μην επιτρέψουμε οι δημοσιονομικοί περιορισμοί και τα μέτρα λιτότητας να εμποδίσουν την πρόσβαση των ασθενών στη φαρμακευτική καινοτομία.


Οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών χωρών θα μεταβούν στην Αθήνα σήμερα. Η συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στο Μουσείο της Ακρόπολης και θα αποτελείται από δύο μέρη: Στο πρώτο μέρος τα τεχνικά κλιμάκια θα επεξεργαστούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη συνεργασία των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου σε θέματα αξιολόγησης τεχνολογιών υγείας (HTA) και διαπραγμάτευσης των τιμών των καινοτόμων φαρμάκων με τη βιομηχανία, προκειμένου να εισηγηθούν στις πολιτικές ηγεσίες των χωρών τους τα άμεσα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης κοινής στρατηγικής στο πεδίο της φαρμακευτικής πολιτικής. Στο δεύτερο μέρος θα τοποθετηθούν σε πολιτικό επίπεδο οι εκπρόσωποι των χωρών.


 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει
Ο Οργανισμός υπενθυμίζει τη νομοθεσία για την προϊοντική αυτή κατηγορία






Σχετικά άρθρα

Ο πρόεδρος Τραμπ επιβάλλει μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων κατά 59-90%
Ανέφικτο το διάταγμα, υποστηρίζουν αναλυτές και νομικοί
Δικαστική διαμάχη για συμπλήρωμα διατροφής
Αναφορικά με τους ισχυρισμούς υγείας στα φυτικά προϊόντα
Επιδεινώνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Σύμφωνα με τη λίστα του ΕΟΦ
Ευρεία σύσκεψη για ΦΥΚ
Συνεχίζονται οι εικόνες ντροπής σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ