Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ξανά στο προσκήνιο η «ηλεκτρονική κάρτα υγείας»

25/5/2012
Η ηλεκτρονική κάρτα υγείας θα είναι μοναδική για κάθε ασθενή. Θα περιλαμβάνει ουσιαστικά όλα τα προσωπικά του δεδομένα αλλά και όλα τα αρχεία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Ο θεράπων γιατρός θα έχει πρόσβαση στο ιστορικό, τις εξετάσεις και τη θεραπευτική αγωγή του κάθε ασφαλισμένου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Επανέρχονται τα σενάρια για την εισαγωγή της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας. Όπως αναφέρεται σε άρθρο της ιστοσελίδας iatropedia.gr, ήδη οι πρώτες προετοιμασίες έχουν γίνει μέσω της ΗΔΙΚΑ, της εταιρείας του δημοσίου που χειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.


Αν ποτέ λειτουργήσει ορθά και χωρίς προβλήματα η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ τότε θα ενσωματωθεί και ειδικό πρόγραμμα που θα καταγράφει όλα τα φάρμακα που έχουν λάβει οι ασθενείς, τι θεραπείες έχουν κάνει και αν αυτές ήταν αποτελεσματικές.


Η ηλεκτρονική κάρτα υγείας θα είναι μοναδική για κάθε ασθενή. Θα περιλαμβάνει ουσιαστικά όλα τα προσωπικά του δεδομένα αλλά και όλα τα αρχεία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Ο θεράπων γιατρός θα έχει πρόσβαση στο ιστορικό, τις εξετάσεις και τη θεραπευτική αγωγή του κάθε ασφαλισμένου.


Το θέμα της δημιουργίας της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας συζητήθηκε εκτενώς και κατά τη συνάντηση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ, Βλάση Σφυρόερα.


«Πάγια πρόταση του Ι.Σ.Α. ήταν ανέκαθεν η δημιουργία μιας κοινής ηλεκτρονικής κάρτας υγείας στην οποία όλοι οι γιατροί θα μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της ασθένειας του ασφαλισμένου. Μια τέτοια ηλεκτρονική βάση δεδομένων δίνει τη δυνατότητα στο θεράποντα ιατρό να έχει την άρτια παρακολούθηση του ασθενή του αλλά και στην ελληνική πολιτεία να ελέγχει τον λειτουργό υγείας στη σωστή ή μη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α., Γ. Πατούλης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Την απογοήτευσή του για το σχετικό ΦΕΚ εκφράζει ο Σύνδεσμος






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Υψηλά επίπεδα απήχησης σημειώνει η καμπάνια για τα ΦΥΚ
Οι φαρμακοποιοί καλούνται να προωθήσουν και οι ίδιοι τα σχετικά σποτ
Νέα προσφορά για φαρμακοποιούς από την Τράπεζα Eurobank
Με νέους όρους στην υπηρεσία διασύνδεσης τερματικών POS
ΤΕΑΥΦΕ: Εγκρίθηκε η αναλογιστική μελέτη του 2024
Ένα σημαντικό επίτευγμα για το Ταμείο, σύμφωνα με τη διοίκησή του