Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Wyeth: Συμφωνία συνεργασίας με την Catalyst Biosciences

1/7/2009
Στόχος η ανάπτυξη αιμοστατικών προϊόντων για την αντιμετώπιση της αιμοφιλίας/αιμορραγιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Συμφωνία παγκόσμιας αποκλειστικής συνεργασίας με την Catalyst Biosciences υπέγραψε η Wyeth Pharmaceuticals, με στόχο την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση φαρμάκων για την αντιμετώπιση της αιμοφιλίας και άλλων αιμορραγικών καταστάσεων.

Η συμφωνία, αξίας έως και 500 εκατ. δολαρίων, εστιάζει στην έρευνα γύρω από προϊόντα του παράγοντα VIIa, των οποίων η θεραπευτική αξία έγκειται στην αιμοστατική τους δράση. Η διάρκεια της συνεργασίας έχει οριστεί στα 2 έτη, με την προοπτική επέκτασής της κατά 3 επιπλέον έτη.

«Η συνεργασία αυτή συμπληρώνει ιδανικά και επεκτείνει τη σειρά αιμοστατικών προϊόντων της εταιρείας μας, που περιλαμβάνει επίσης τους ανασυνδυασμένους παράγοντες VIII και IX», δήλωσε ο πρόεδρος του ερευνητικού τμήματος της Wyeth, Mikael Dolsten. «Έχουμε εντυπωσιαστεί από τις τεχνολογικές δυνατότητες της Catalyst Biosciences, τις οποίες εφαρμόζει με επιτυχία στο ερευνητικό πρόγραμμα του παράγοντα VIIa, έχοντας ήδη δώσει ένα πολλά υποσχόμενο υποψήφιο φάρμακο, το CB 813. Αυτό που αναμένουμε είναι μια υψηλά παραγωγική συνεργασία».


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας






Σχετικά άρθρα

12ο Συνέδριο ΣΥΦΑΚ: «Φαρμακείο: Υπηρεσίες Ομορφιάς & Ευεξίας στην AI Εποχή»
Στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης
Gerolymatos International: Υποστηρικτής της έκθεσης «Μπορώ κι εγώ»
Δράση για τη δύναμη, τη φροντίδα και την ελπίδα των ζώων με αναπηρία
Οι συνεταιρισμοί ζητούν ακρόαση από τον Πρωθυπουργό
Για να παρουσιάσουν πώς μπορούν να συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της χώρας
Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Δίπλα στις οικογένειες ακριτικών περιοχών
Για τη γέννηση 3ου και πλέον παιδιού, με τη στήριξη του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ