Το ΤΣΜΕΔΕ χορηγεί πλέον υλικά μέτρησης σακχάρου στο αίμα για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη (ΣΔ). Η απόφαση ισχύει από 28-2-2009 και είναι η παρακάτω:
• Για τα άτομα με ΣΔ τύπου Ι: χορηγούνται 5 κουτιά των 50 τεμαχίων ή 3 κουτιά των 100 τεμαχίων ταινιών μετρήσεως και ο αντίστοιχος αριθμός σκαρφιστήρων (5 κουτιά των 50 τεμαχίων ή 3 κουτιά των 100 τεμαχίων). • Για τα άτομα με ΣΔ τύπου ΙΙ: χορηγούνται 2 κουτιά των 50 τεμαχίων ή 1 κουτί των 100 τεμαχίων ταινιών μετρήσεως και ο αντίστοιχος αριθμός σκαρφιστήρων (2 κουτιά των 50 τεμαχίων ή 1 κουτί των 100 τεμαχίων). • Για άτομα με ΣΔ τύπου ΙΙ που αντιμετωπίζονται με δισκία ή με δίαιτα: χορηγούνται 1 κουτί των 50 τεμαχίων ταινιών μετρήσεως και ο αντίστοιχος αριθμός σκαρφιστήρων (1 κουτί των 50 τεμαχίων).
• Να γίνεται συνταγογράφηση στα συνταγολόγια των ασφαλισμένων και απευθείας προμήθεια από τα φαρμακεία.
Διευκρινίσεις: • οι παραπάνω ποσότητες αφορούν τη μηνιαία αγωγή • τα αναλώσιμα υλικά (ταινίες, σύριγγες, βελόνες κτλ.) θα αναγράφονται σε ξεχωριστή συνταγή από τα φάρμακα. • οι συνταγές αυτές χρειάζονται έγκριση από ελεγκτή γιατρό του ταμείου πριν από την εκτέλεσή τους.
|
ΤΣΜΕΔΕ: χορήγηση αναλώσιμων για σακχαρώδη διαβήτη
27/3/2009
Συνταγογράφηση στα συνταγολόγια των ασφαλισμένων και απευθείας προμήθεια από τα φαρμακεία
Διαβάστε επίσης
25/9/2023 9:02:36 μμΠαγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών: «Αφήστε μας να κάνουμε περισσότερα»
Το μήνυμα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως
25/9/2023 9:01:43 μμΦ.Σ. Χανίων: Επιδιώκει την ανάπτυξη δικτύου εξωτερικών απινιδωτών μέσω των φαρμακείων
Τα μέλη του εκπαιδεύτηκαν στη χρήση τους