Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Τροποποιήθηκε η εγκύκλιος για τις προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις του καρκίνου του παχέος εντέρου

13/9/2024 4:36:59 πμ
Όσον αφορά τα κόστη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σύμφωνα με ενημέρωση από το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών, οι ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει νέα τροποποίηση της υπουργικής απόφασης υπΆ αρ. 30644/04.06.2024 αναφορικά με τις «Προληπτικές Διαγνωστικές Εξετάσεις για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου». 


Ειδικότερα για τη διενέργεια ενδοσκοπικής πολυποδεκτομής από τον γαστρεντερολόγο/ενδοσκόπο, το ποσό ανέρχεται πλέον σε 50 ευρώ ανά δικαιούχο, ανεξαρτήτως του αριθμού των αφαιρούμενων πολυπόδων, ενώ σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση το ποσό ήταν 10 ευρώ ανά δικαιούχο. Για τη διενέργεια βιοψίας το ποσό ανέρχεται σε 30 ευρώ ανά δείγμα βιοψίας με ανώτατο αριθμό ληφθέντων δειγμάτων τα 5 δείγματα ανά δικαιούχο. Με βάση την προηγούμενη απόφαση, το ίδιο ποσό ήταν στα 30 ευρώ ανεξαρτήτως αριθμού ληφθέντων δειγμάτων. 


Για τους ωφελούμενους για τους οποίους έχουν εκδοθεί για συγκεκριμένες φάσεις της δράσης σχετικά παραπεμπτικά, αλλά δεν έχουν εκτελεστεί έως την έναρξη ισχύος της παρούσας, τα παραπεμπτικά αυτά ακυρώνονται και εκδίδονται νέα, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση. Δείτε το ΦΕΚ εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ταξινομηθεί ως επικίνδυνη ουσία






Σχετικά άρθρα

Kenvue: Απαντά με στοιχεία στους ισχυρισμούς του Τραμπ για την παρακεταμόλη
Ζητά να μην αλλάξουν οι προειδοποιήσεις του φαρμάκου
BBC: Γιατί εξαφανίζονται φάρμακα από την παγκόσμια αγορά;
Κοινωνικοί και λειτουργικοί οι παράγοντες έξαρσης του φαινομένου
Σε αμφισβήτηση η ασφάλεια της αιθανόλης σε αντισηπτικά και βιοκτόνα σκευάσματα
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ταξινομηθεί ως επικίνδυνη ουσία
Θ. Καρποδίνη: Η πρόσβαση σε νέες καινοτόμες θεραπείες αποτελεί πρόκληση
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών