Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Τραγικές οι ελλείψεις σε υπηρεσίες και δομές για τους ασθενείς με Alzheimer

23/3/2015 12:01:44 μμ
Ειδική ενημερωτική εκδήλωση της εταιρείας MYLAN
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


"Στη νόσο Αλτσχάιμερ μαζί με τον ασθενή πάσχει όλη η οικογένεια. Οι φροντιστές είναι εντελώς απροετοίμαστοι για το δύσκολο ρόλο που καλούνται να αναλάβουν. Οι αυξημένες απαιτήσεις αυτής της φροντίδας έχουν ως αποτέλεσμα την οικονομική, ψυχολογική και σωματική επιβάρυνση των φροντιστών. Η αναγνώριση και η ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της νόσου.



Στην Ελλάδα, είναι τραγικές οι ελλείψεις σε υπηρεσίες και δομές τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τις οικογένειές τους. Αυτό καθιστά επιτακτική την ανάγκη υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Νόσο Alzheimer, όχι μόνο στο πλαίσιο της υποστήριξης που δικαιούνται τα άτομα με ανοια και οι οικογένειές τους, αλλά και για να επιτύχουμε, μακροπρόθεσμα, τον εξορθολογισμό των κρατικών πόρων που διατίθενται για τη νόσο", τόνισε η πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών κ. Σακκά σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε η φαρμακευτική εταιρεία MYLAN.

Η Mylan, ήταν χορηγός της φετινής εκδήλωσης της Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών με θέμα, «Η ανακούφιση του φορτίου των φροντιστών». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 21 Μαρτίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στο πλαίσιο της Ημέρας Φροντιστή 2015 την οποία έχει καθιερώσει εδώ και επτά χρόνια η Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών ως ένδειξη αναγνώρισης και συμπαράστασης στο δύσκολο έργο των φροντιστών.

Η εκδήλωση περιελάμβανε δύο επαναλαμβανόμενους κύκλους διαλέξεων με την εξής θεματολογία:
  •  Συμπτώματα, εξέλιξη, κληρονομικότητα και φαρμακευτική αγωγή της άνοιας
  •  Διαταραχές Συμπεριφοράς και μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις
  •  Πρακτικά ζητήματα φροντίδας και επικοινωνία με το άτομο που νοσεί
  •  Το φορτίο του φροντιστή και πώς αντιμετωπίζεται

Οι φροντιστές είχαν την ευκαιρία να συμβουλευτούν τους έμπειρους επαγγελματίες υγείας για μια σειρά από ζητήματα που τους απασχολούν καθημερινά, όπως η επικοινωνία με τον ασθενή, τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας, νομικά ζητήματα κ.ά. Στους φροντιστές που παρακολούθησαν τις εκπαιδευτικές διαλέξεις δόθηκαν υπεύθυνες κατευθύνσεις για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αντιμετωπίσουν την απάθεια των ασθενών, τις εμμονές, την επιθετικότητα, την έντονη κινητικότητα, τις διαταραχές ύπνου κ.ά. αλλά και να ενημερωθούν για τις μη φαρμακευτικές θεραπείες που εφαρμόζονται στα Κέντρα Ημέρας και οι οποίες σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή έχουν να δώσουν αισιόδοξα αποτελέσματα.

Παράλληλα, οι επαγγελματίες υγείας και εθελοντές της Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών απασχόλησαν δημιουργικά τους ασθενείς με ασκήσεις μνήμης με μολύβι και χαρτί, εργοθεραπεία, κ.ά.

Η κα. Χριστίνα Πούλου, Country Manager της Mylan στην Ελλάδα δήλωσε: «Στη Mylan είμαστε αφοσιωμένοι όχι μόνο στην παροχή βοήθειας στο συνάνθρωπο, παρέχοντας πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας φάρμακα αλλά και στην συμπαράσταση όλης της οικογένειας» και συνεχίζει, «σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη νόσο πιστεύουμε ότι ο ενημερωμένος και εκπαιδευμένος φροντιστής προσφέρει υψηλής ποιότητας φροντίδα και καταφέρνει να χειρίζεται πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα που προκύπτουν. Με τη γνώση και την εμπειρία μας, στηρίζουμε συστηματικά και με συνέπεια ανάλογες πρωτοβουλίες, θεωρώντας ότι πετυχαίνουμε πολύ περισσότερα από όσα μπορεί να επιτύχει ο καθένας μας ξεχωριστά.»


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών