Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τουρκία: Ασθενοκεντρικό μοντέλο υπηρεσιών στα φαρμακεία

25/10/2019 3:52:18 μμ
Στόχος να επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Επεκτείνεται σε εθνικό επίπεδο το πρόγραμμα «My Guide Pharmacy» που ανέπτυξε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Τουρκίας για μια σειρά από υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρονται από τα κοινοτικά φαρμακεία.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Arman Uney (φωτό), γενικό γραμματέα του Συλλόγου στο ευρωπαϊκό συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακοποιών (FIP) που πραγματοποιήθηκε στην 'Αγκυρα της Τουρκίας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2014 και έχει στόχο τη δημιουργία ενός μοντέλου υπηρεσιών, βασισμένο σε συγκεκριμένα ποιοτικά πρότυπα, που αλλάζει την κατεύθυνση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού από τη χορήγηση φαρμάκων στην παροχή προσιτής και βιώσιμης φροντίδας υγείας με επίκεντρο τον ασθενή.

Σήμερα συμμετέχουν σε αυτό περισσότεροι από έξι χιλιάδες φαρμακοποιοί, οι οποίοι παρέχουν φαρμακευτική φροντίδα σε ασθενείς με άσθμα, με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, με διαβήτη και με υπέρταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 το μοντέλο της υπηρεσίας για την υπέρταση από το «My Guide Pharmacy» εντάχθηκε στο ευρύτερο πρόγραμμα «Enhancement of Blood Pressure Project» που υλοποίησαν από κοινού το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η σεμαγλουτίδη per os θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ
Οι φαρμακοποιοί ζητούν νέο βιώσιμο σύστημα αμοιβών






Σχετικά άρθρα

Τα Δ.Σ. των Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Χανίων συγκροτήθηκαν σε σώμα
Με τους τρεις προέδρους να διατηρούν τις θέσεις τους
Φαρμακεία: 5 υποχρεώσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς
Ενημέρωση από τον ΠΦΣ
Ερημώνουν τα χωριά της Γαλλίας από φαρμακεία
Οι φαρμακοποιοί ζητούν νέο βιώσιμο σύστημα αμοιβών
Αυξήθηκαν οι φαρμακοποιοί αλλά μειώθηκαν τα φαρμακεία
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2024