Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Ειρήνη Μαρκάκη: Διαφάνεια και έλεγχος οι λέξεις κλειδιά για τις ελλείψεις φαρμάκων
Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων αναλύει τις προτάσεις της στο f.daily
Ισχυρά τα ηλεκτρονικά φαρμακεία στην αγορά των καλλυντικών
'Ανοδο παρουσιάζει στην Ελλάδα η ανδρική περιποίηση, σύμφωνα με μελέτη της ICAP CRIF

Το τετραδύναμο εμβόλιο "Gardasil"

12/6/2007
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθοςαπό τον Βασίλη Βενιζέλο
Σε μία συνδυαστική ανάλυση τριών κλινικών μελετών το Gardasil® προλαμβάνει το 100% των προ-καρκινικών αιδοιικών αλλοιώσεων (VIN2/3) και το 100% των προκαρκινικών κολπικών αλλοιώσεων (VaIN 2/3) που σχετίζονται με τους τύπους 16 ή 18 του Ιού των Ανθρώπινων Θηλωμάτων όπως παρατηρήθηκε σε νεαρές γυναίκες (16 - 26 ετών) οι οποίες δεν είχαν μολυνθεί από αυτούς τους τύπους του ιού όταν ξεκίνησε η μελέτη.

Στην πρόληψη του καρκίνου του αιδοίου και του κόλπου πέραν του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας μπορεί να βοηθήσει το τετραδύναμο εμβόλιο Gardasil® έναντι του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα νέων μεγάλων κλινικών μελετών. Στην Ευρώπη, υπολογίζεται ότι 30.000 νέες περιπτώσεις διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο προ καρκινικών αιδοιικών και κολπικών αλλοιώσεων που σχετίζονται με τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων.

Το περιοδικό Lancet δημοσίευσε τα αποτελέσματα από μεγάλες κλινικές μελέτες, τα οποία δείχνουν 100% πρόληψη των προκαρκινικών αλλοιώσεων του αιδοίου και του κόλπου και που σχετίζονται με τους τύπους του ιού του εμβολίου .

Ειδικότερα, σε μία συνδυαστική ανάλυση τριών κλινικών μελετών το Gardasil® προλαμβάνει το 100% των προ-καρκινικών αιδοιικών αλλοιώσεων (VIN2/3) και το 100% των προκαρκινικών κολπικών αλλοιώσεων (VaIN 2/3) που σχετίζονται με τους τύπους 16 ή 18 του Ιού των Ανθρώπινων Θηλωμάτων όπως παρατηρήθηκε σε νεαρές γυναίκες (16 - 26 ετών) οι οποίες δεν είχαν μολυνθεί από αυτούς τους τύπους του ιού όταν ξεκίνησε η μελέτη. Η μέση διάρκεια παρακολούθησης αυτών των γυναικών ήταν τρία χρόνια μετά τον εμβολιασμό. Οι μελέτες συμπεριέλαβαν συνολικά περισσότερες από 18,000 γυναίκες.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων αναλύει τις προτάσεις της στο f.daily


Σχετικά άρθρα

Το 62,4% των πολιτών δηλώνει έτοιμο να προχωρήσει σε νέο εμβολιασμό Covid-19
Σύμφωνα με έρευνα του ΙΣΘ η ικανοποίηση της κοινωνίας από τις υπηρεσίες υγείας έχει αυξηθεί σημαντικά
EMA: Λήψη μέτρων κατά της ευλογιάς των πιθήκων
Στο πλαίσιο του νέου του ρόλου κατά τη διάρκεια κρίσεων
ΕΚΠΑ: Summer school on natural drug products
Φοιτητές Φαρμακευτικής εκπαιδεύτηκαν στα φυσικά προϊόντα με τη συνεργασία του ΙΔΕΕΑΦ και της ΠΕΦ