Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Το σχέδιο για το νέο ΕΟΠΥΥ και την ΠΦΥ «πάει» στη Βουλή

4/12/2013 10:43:28 πμ
Τους βασικούς άξονες της επερχόμενης μεταρρύθμισης θα παρουσιάσει ο υπουργός Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Σήμερα Τετάρτη 4/12 αναμένεται η παρουσίαση του σχεδίου για τη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και του ΕΟΠΥΥ από τον υπουργό Υγείας κ. 'Αδωνι Γεωργιάδη προς την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Οι βασικοί άξονες του σχεδίου αφορούν τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας στα πρότυπα λειτουργίας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, την ένταξη των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ιατρείων ΙΚΑ) στο ΕΣΥ και την πρόσβαση όλων των πολιτών σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης έχει ξεκαθαρίσει ότι στον νέο ΕΟΠΠΥ θα μετακινηθούν όλοι οι εργαζόμενοι, πλην του ιατρικού προσωπικού. Από το σύνολο των γιατρών, εκτός ΕΟΠΥΥ θα βρεθούν όσοι κατέχουν ειδικότητες που δεν αφορούν σε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Ο αριθμός των γιατρών και οι ειδικότητες που θα «κοπούν» από τον νέο φορέα, θα προκύψουν από την Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία -σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υγείας- θα παραδώσει το πόρισμά της την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο νέος θεσμός θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 6 αγροτικές περιοχές των ΗΠΑ
Γράφει ο Νικόλαος Τράντος, ψυχολόγος M.Sc., σύμβουλος ανάπτυξης φαρμακείων






Σχετικά άρθρα

Η νέα ευρωπαϊκή εποχή του HTA στο επίκεντρο του 11ου HTA Conference
Στο επίκεντρο των εργασιών θα βρεθεί η εφαρμογή του EU HTA Regulation
Ίδιο κόστος τα γενόσημα με τα πρωτότυπα;
Το αμερικανικό παράδειγμα
Η Ελλάδα στην επόμενη φάση της φαρμακευτικής κάνναβης
Ιωάννα Σιαφάκα, καθηγήτρια Αναισθησιολογίας – Θεραπείας Πόνου, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
ΤΕΑΥΦΕ: Ισχυρή θεσμική παρουσία στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Έγιναν ουσιαστικές επαφές του Δ.Σ. με την πολιτική ηγεσία και δημόσιους φορείς