Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Το προβιοτικό Bacillus καταπολεμά το σταφυλόκοκκο;

12/10/2018 9:45:50 πμ
Νέα έρευνα Ταϊλανδών ερευνητών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια νέα μελέτη από τους επιστήμονες των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας και τους συνεργάτες τους από την Ταϊλάνδη δείχνει ότι ένα «καλό» βακτήριο που απαντάται συνήθως σε προβιοτικά συμπληρώματα πεπτικού, βοηθάει στην εξάλειψη του Staphylococcus aureus, ενός τύπου βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές λοιμώξεις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά.


Οι ερευνητές, με επικεφαλής τους επιστήμονες στο Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) του NIH, απροσδόκητα διαπίστωσαν ότι τα καλά βακτήρια Bacillus παρεμπόδιζαν τα βακτήρια του S. aureus να αναπτύσσονται στο έντερο και τη μύτη υγιών ατόμων.


Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Mahidol και το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Rajamangala στην Ταϊλάνδη τόνισαν πως οι λοιμώξεις από σταφυλόκοκκο προκαλούν δεκάδες χιλιάδες θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο. Ο ανθεκτικός στη μεθειιλίνη Staphylococcus aureus, ή το MRSA, είναι γνωστός σε πολλούς ανθρώπους ως αιτία σοβαρής ασθένειας. Λιγότερο γνωστό είναι ότι ο S. aureus συχνά μπορεί να ζει στη μύτη ή το έντερο χωρίς να προκαλεί κακό. Ωστόσο, αν το φράγμα του δέρματος σπάσει ή το ανοσοποιητικό σύστημα είναι «πεσμένο», αυτά τα αποικιστικά βακτηρίδια μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις.


Οι NIAID και οι Ταϊλανδοί επιστήμονες σχεδιάζουν να εξετάσουν εάν ένα προβιοτικό προϊόν που περιέχει μόνο B. subtilis μπορεί να εξαλείψει τον S. aureus στους ανθρώπους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Δρ. Μιχαήλ Βικελής, Νευρολόγος, MSc in Headache Medicine, PhD, Επιστημονικός Σύμβουλος του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος
Καθημερινή φυσική φροντίδα & αναζωογόνηση της επιδερμίδας με υπέροχο άρωμα






Σχετικά άρθρα

Σύλλογος Πεταλούδα: «Φρόντισε ό,τι σε στηρίζει!»
Καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού για τη χρόνια φλεβική νόσο
Biogen: Νέα δεδομένα για το όφελος του nusinersen
Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Το 16% των Ελλήνων πήρε αντιβιοτικό χωρίς συνταγή τη 10ετία 2013-2023
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση