Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Το νέο πρόσωπο του ΕΟΠΥΥ

25/11/2013 12:09:01 μμ
Διευκρινίσεις σε γιατρούς και ασθενείς για το μέλλον του μεγαλύτερου ταμείου υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Μείζονα ζητήματα εγείρονται για γιατρούς και ασθενείς σχετικά με το νέο τρόπο παροχής υπηρεσιών υγείας από τον ΕΟΠΥΥ, που αναμένεται από το 2014.

Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας ετοιμάζεται να αλλάξει ρόλο και να μετατραπεί σε αγοραστή υπηρεσιών, ενώ ως πάροχος υπηρεσιών θα λειτουργήσει μια νέα δημόσια δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η οποία θα εντάξει στους κόλπους της τα παλιά ιατρεία του ΙΚΑ, τα κέντρα υγείας, όλα στο πλαίσιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

 


Ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης προωθεί μια σημαντική μεταρρύθμιση με στόχο, όπως δηλώνει ο ίδιος, τον καλύτερο έλεγχο των δαπανών. Με τη μετεξέλιξή του σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας, ο ΕΟΠΥΥ ως μονοψώνιο στην αγορά θα μπορεί να πετύχει πολύ καλύτερες τιμές. Επίσης, η δημιουργία μιας ενιαίας καθολικού χαρακτήρα δημόσιας δομής επιτρέπει σε αυτή τη δομή να συμμετάσχει σε προγράμματα ΕΣΠΑ, ώστε να ανανεώσει τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, που σήμερα δεν μπορεί να το κάνει ως ΕΟΠΥΥ.

«Ταυτόχρονα, η νέα δημόσια δομή παροχής υπηρεσιών υγείας θα είναι με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες. Δεν θα έχουν πρόσβαση μόνοι οι ασφαλισμένοι, πρόσβαση θα έχουν άπαντες! Αυτή είναι μια βασική διαφορά», αναφέρει χαρακτηριστικά.


Όσο για το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ, ένας αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων θα παραμείνει στην κεντρική υπηρεσία του Οργανισμού και στα φαρμακεία του, τα οποία συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους. Οι υπόλοιποι διοικητικοί υπάλληλοι και όλο το υγειονομικό προσωπικό θα μεταφερθούν, μέσω του καθεστώτος κινητικότητας, στις υγειονομικές περιφέρειες.

Οι δε γιατροί θα πρέπει να αξιολογηθούν και ανάλογα με την ειδικότητά τους (αν εντάσσεται ή όχι στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας) είτε θα εργαστούν στο ΕΣΥ ή θα κάνουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ και θα συνεχίσουν το ιδιωτικό τους έργο.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ
Θα διαλύονται αυτοδικαίως για όσους αρνηθούν την παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση παραπεμπτικών






Σχετικά άρθρα

Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός
Με 80 εκατ. ευρώ ενισχύεται η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά φαρμακεία
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ