Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Το νέο μοντέλο φαρμακείων και ο ρόλος του φαρμακοποιού

12/9/2018 11:06:29 πμ
Στο επίκεντρο της 2ης Ημερίδας του Ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Ημερίδα με βασικό τίτλο «Αύριο, ένα νέο επάγγελμα», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 στο ΘΕΑΤΡΟΝ-Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254 – Ταύρος) από 09.00 έως 19.00.


Σκοπός της Ημερίδας είναι να αναδειχτεί το νέο μοντέλο του φαρμακείου των επόμενων ετών και ο νέος ρόλος του φαρμακοποιού.


Θα περιλαμβάνει ομιλίες και στρογγυλά τραπέζια (με διακεκριμένους ξένους ομιλητές και Έλληνες ομιλητές) σχετικά με το φαρμακείο του μέλλοντος, καθώς και τις αλλαγές που έχουν επιτελεστεί στον χώρο της υγείας και της φαρμακευτικής αγοράς στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο.


Συγκεκριμένα ο Λευτέρης Μαρίνος, MPharm, MSc, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Πρακτικής θα αναφερθεί στις πυκνές και κρίσιμες αλλαγές στο χώρο της υγείας και της φαρμακευτικής αγοράς παγκοσμίως, καθώς και στην επιχειρηματική αναγκαιότητα από την πλευρά των φαρμακοποιών της υιοθέτησης παροχής υπηρεσιών.


Επίσης έχουν προσκληθεί να μεταφέρουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους από το εξωτερικό οι κάτωθι ομιλητές:


Fin Mc Caul – Επικεφαλής του Βρετανικού Οργανισμού Bury CCG για τη Βελτίωση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης και Ιδρυτής και πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Φαρμακοποιών θα μιλήσει για τον καινούριο κόσμο των φαρμακείων και τις προκλήσεις και επιλογές που έχουν οι φαρμακοποιοί , δεδομένου ότι ο παραδοσιακός ρόλος του φαρμακείου δέχεται απειλές σε παγκόσμιο επίπεδο. Από τα "likes” του ψηφιακού κόσμου, από τα e-φαρμακεία, από τις οικονομικές πιέσεις των συστημάτων υγείας, από τις συνενώσεις των μεγάλων ομίλων, μέχρι τη δυσκολία των ανεξάρτητων φαρμακοποιών να προετοιμαστούν για τον καινούριο αυτόν κόσμο. Θα παρουσιάσει τις λύσεις που έχουν λειτουργήσει αλλού και πιθανόν να είναι χρήσιμες και στους φαρμακοποιούς.


Ema Paulino, Εκτελεστική Γραμματέας της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP) & Πρόεδρος του Συνδέσμου Λισαβόνας και Νότου του Πορτογαλικού Φαρμακευτικού Συλλόγου θα αναφερθεί στο φαρμακείο στη νέα εποχή και πώς οι φαρμακοποιοί πρέπει να κινητοποιηθούν για να το δημιουργήσουν. Τα κοινοτικά φαρμακεία έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ως μέρος της λύσης σε έναν κόσμο που αγωνίζεται για την εξεύρεση πόρων. Οι φαρμακοποιοί πρέπει να αντιμετωπίζουν τις απειλές ως ευκαιρίες ώστε να εξελίξουν την πρακτική τους, να ενσωματώσουν νέες λειτουργίες στις καθημερινές τους δραστηριότητες, για να εξασφαλίσουν ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.


Phil Francis, GSK CH Commercial Excellence Director, Pharmacy Capability, Europe & Americas θα περιγράψει τo φαρμακείο του μέλλοντος και ποιοι είναι οι 4 παγκόσμιοι παράγοντες αλλαγής που θα επηρεάσουν στο άμεσο μέλλον το κανάλι του φαρμακείου καθώς και οι 6 στρατηγικές που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει ώστε να ενεργοποιήσει τις τάσεις του μέλλοντος σήμερα.


Ακόμη ο Δημήτρης Καραγιάννης MD, PhD, Παιδοψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής, Επιστημονικός Διευθυντής του Ψυχοθεραπευτικού και Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου "ΑΝΤΙΣΤΙΞΗ”, Διευθυντής του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής, Συγγραφέας, Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Frederick Κύπρου θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε παρέα την ομορφιά του φαρμακευτικού λειτουργήματος, καθώς και να αναζητήσουμε τα μέσα για να μας εμπνέει συνεχώς η επαγγελματική μας ζωή, προσφέροντάς μας θετική επίδραση και στις υπόλοιπες σχέσεις μας.

Τέλος, θα υπάρξουν δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα στρογγυλά τραπέζια:

Στο πρώτο θα συζητηθούν οι συνέπειες των υπηρεσιών πρόληψης και φαρμακευτικής φροντίδας στο φαρμακείο και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της μελέτης ΑΡΕΤΑΙΟΣ. Θα συμμετέχουν οι κ.κ. Κώστας Αθανασάκης - Ερευνητής του Τομέα Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Τούντας - Καθηγ. Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή Παν. Αθηνών, Γιώργος Τσιακαλάκης - Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Προάσπισης Δικαιωμάτων Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας με συντονιστή τον κ. Σταύρο Μπελώνη, Πρόεδρο της ΟΣΦΕ.


Στο δεύτερο τραπέζι θα αναλυθούν οι προοπτικές συνεργασιών του ελληνικού φαρμακείου μέσω συστεγάσεων, συνενώσεων και κοινών δράσεων. Θα συμμετέχουν οι κ.κ. Βασίλης Παπαδάκης - Καθηγ. Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κυριάκος Θεοδοσιάδης – Πρόεδρος ΠΦΣ, Σταύρος Ελευθερίου – Φαρμακοποιός από τη Σάμο με συντονιστή τον Κων/νο Πάνο, Πρόεδρο Δ.Σ το Ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ.


Την εκδήλωση υποστηρίζουν πολλές εταιρείες του κλάδου, θα προσκληθούν πάνω από 10.000 φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα και αναμένουμε τη συμμετοχή άνω των 1.200 επισκεπτών φαρμακοποιών και συνεργατών τους.

 


Για το πρόγραμμα της ημερίδας πατήστε εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί






Σχετικά άρθρα

Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί